Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι «διαπλεκολογούντες»

Περσινά ξινά σταφύλια «θυμήθηκε» ο Γ. Κεφαλογιάννης, ξαναφέρνοντας στη δημοσιότητα την υπόθεση μιας προμήθειας ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ, από το 1990, επί κυβέρνησης Ζολώτα. Κι αμέσως όλοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός και να λαφυραγωγήσουν. Βλέπετε, τους δίνεται η ευκαιρία να δώσουν νέα ώθηση σε μια ολωσδιόλου στρεβλή και αποπροσανατολιστική φιλολογία περί των «διαπλεκομένων» και, κυρίως, να μπλέξουν σ' αυτή και το ΚΚΕ.

Κανένας τους, όμως, αρχίζοντας από τον Γ. Κεφαλογιάννη, άλλους βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων, μέχρι τις εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και την τηλεόραση, δημοσιογράφους, όπως ο Λυκούργος Κομίνης ή ο Γ. Καρελιάς, που ασχολήθηκαν, χτες, επί μακρόν - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - με το ζήτημα αυτό, δεν έκανε τον κόπο να αναφέρει τα γεγονότα της συγκεκριμένης υπόθεσης, όπως αυτά έγιναν την εποχή εκείνη. Κανένας απολύτως. Μόνον ο χτεσινός «Ρ» αναφέρθηκε σ' αυτά και έδωσε στους αναγνώστες του, αντί των συκοφαντικών χαρακτηρισμών και αφορισμών, τα γεγονότα, ένα προς ένα και όλα μαζί.

Καθόλου τυχαίο, βέβαια, δεν είναι το γεγονός αυτό. Τα γεγονότα - η αλήθεια για την υπόθεση αυτή - δε βολεύουν τους κάθε λογής «διαπλεκολογούντες». Κι έτσι, προτιμούν να τα αποσιωπούν ή να τα εμφανίζουν επιλεκτικά και όπως τους συμφέρει.

Το πώς λέγεται αυτό, το γνωρίζουν κι αυτοί κι εμείς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ