Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πλατύ κάλεσμα για «μέτωπα παντού»

Συνέντευξη Τύπου της Γενικής Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ  στη Θεσσαλονίκη

Την απάτη και την υποκρισία που διακρίνει τη στάση πολιτικών δυνάμεων οι οποίες «κάνουν γαργάρα» το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε στρατώνα των Ηνωμένων Πολιτειών, δε λένε κουβέντα για την ωμή επέμβαση στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, συμφωνούν με τη γενική κατεύθυνση των πολιτικών υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και την ίδια στιγμή εγκαλούν το ΚΚΕ γιατί αρνείται να παίξει στο παιχνίδι υπέρ ή κατά μιας ομάδας επιχειρηματιών, κατήγγειλε χτες το πρωί από τη Θεσσαλονίκη η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών.

Με την εισηγητική της ομιλία η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στο σύνολο των μέτρων που προωθεί αυτή την περίοδο η κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς το «το πιο αντιδραστικό πακέτο της μεταπολεμικής περιόδου». Ταυτόχρονα, όμως, εστίασε την προσοχή στο γεγονός ότι διακρίνονται στο κοινωνικό σώμα, κύρια ανάμεσα στους εργαζόμενους, μια σειρά θετικές διεργασίες. Η δική μας αγωνία, είπε, είναι ακριβώς σ' αυτό: πώς θα συμβάλλουμε έτσι που αυτές οι διεργασίες να μετατραπούν σε ένα ρωμαλέο ενιαίο ριζοσπαστικό εργατικό κίνημα, ώστε να συναντήσουν αντίσταση αυτά τα μέτρα.

Η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε πως τώρα που το κεφάλαιο επιδιώκει να εξασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερο χρόνο απλήρωτης δουλιάς δεν αρκούν οι γενικές διακηρύξεις αντίθεσης. Αυτό που μετρά, είπε, είναι μόνο η συμβολή καθενός όχι μόνο για να μην αφαιρεθούν κατακτημένα, αλλά και για να ζητήσει ο λαός και νέες κατακτήσεις. Απαιτείται, τόνισε, καθολική αντίσταση. Αυτή, συμπλήρωσε, είναι η πρότασή μας: Ενιαίο μέτωπο πάλης σε πλήρη ρήξη με αυτή την πολιτική και την ολιγαρχία.

Ειδική αναφορά έκανε στις εξελίξεις στο Γιουγκοσλαβικό και την «απροκάλυπτη επέμβαση στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η ελληνική κυβέρνηση είναι το μακρύ χέρι των Ενωμένων Πολιτειών».

Ξεχωριστή εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη που έκανε για το χαρακτήρα της ΝΑΤΟικής άσκησης που αρχίζει σήμερα στη Βορειοδυτική Ελλάδα και για την οποία μέχρι εκείνη την ώρα τηρούνταν σιγήν ιχθύος, τόσο από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές όσο και από το σύνολο του Τύπου (εξαίρεση ο «Ρ»). Σκοπός, είπε, είναι η εξάσκηση διοίκησης και επιτελείων για την κοινή υπεράσπιση της ΝΑΤΟικής επικράτειας. Από ποιον, αναρωτήθηκε, κινδυνεύει η ΝΑΤΟική επικράτεια; Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει εγκληματικές ευθύνες. Καλούμε, συνέχισε, και τα άλλα κόμματα να τοποθετηθούν. Να μπει ένα φρένο έστω και τώρα.

Ειδική αναφορά έκανε η Αλ. Παπαρήγα στην πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ, σε συνάρτηση με τις διεργασίες που γίνονται σε επίπεδο κοινωνικής συνείδησης και χρησιμοποίησε τη χαρακτηριστική φράση: Μέτωπα παντού χωρίς αποκλεισμούς, με ένα κριτήριο: το συνεπή, αδιάλλακτο, κλιμακούμενο αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ