Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
Το γεγονός της περιοχής

Διάφορα σχόλια στον Τύπο

Παραθέτουμε σχόλια που δημοσιεύτηκαν σε τοπικές εφημερίδες της Αρτας για το φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή»:

Νέα παιδιά

Από τον «Ακανθόχοιρο» στις 7/9/2000:

Πολλά ήταν τα νέα παιδιά που βρέθηκαν και τις δύο μέρες στο φεστιβάλ της ΚΝΕ. Παιδιά που ενδεχομένως να μην έχουν καμία σχέση με κομματικές οργανώσεις. Και αν τα ρωτούσες μπορεί τα περισσότερα να σου έλεγαν πως δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική. Κι όμως ήταν εκεί για να ακούσουν καλή ποιοτική μουσική.

Αυτό ας το βλέπουν τα κόμματα που με τη λειτουργία τους, τον ξύλινο λόγο, την αναξιοπιστία τους και την... αρτηριοσκλήρυνση που τα διακρίνει κατόρθωσαν να διώξουν από κοντά τους τη νεολαία.

Επανάσταση το Φεστιβάλ

Από την «Ηχώ της Αρτας» 5/9/2000, σχόλιο του εκδότη:

«Βούλιαξε» η πλατεία Σκουφά το Σάββατο το βράδυ από το χορό, αφού ο Μπάμπης Τσέρτος είχε τα κέφια του και τους κράτησε όλους μέχρι τις πρωινές ώρες, αλλά και την Κυριακή το βράδυ από τους νεολαίους (και όσους αισθάνονται ακόμη νέοι) που άκουσαν τον Παντελή θαλασσινό σε παλιές και νέες επιτυχίες του.

Ολα αυτά τα φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή που κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο, κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι το γεγονός της περιοχής μας.

Και κάτι ακόμη περισσότερο: Κάθε χρόνο γίνεται περισσότερο διαπαραταξιακό, με την έννοια ότι βλέπεις ανθρώπους από όλους τους χώρους να είναι εκεί και να αισθάνονται οικεία. Πραγματικά, αν στη χύμα εποχή που ζούμε και σε τοπικό επίπεδο, κάτι αποτελεί επανάσταση, αυτό είναι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αρτα.

Ούτε αποτσίγαρο στην πλατεία Σκουφά

Από την «Ηχώ της Αρτας» στις 5/9/2000:

Εχουν όλα σημασία σε διοργάνωση φεστιβάλ, ακόμα και η επόμενη μέρα. Ξημερώνοντας Δευτέρα λοιπόν, μετά το φεστιβάλ της ΚΝΕ - Οδηγητή, η πλατεία Σκουφά ήταν πεντακάθαρη. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο καθαρή. Ούτε αποτσίγαρο δεν έβλεπε κανείς. Αυτό θα πει οργανωτική δουλιά, συνέπεια και νοικοκυροσύνη. Αμέσως μετά τη συναυλία του Παντελή θαλασσινού τα παιδιά της ΚΝΕ το ξημέρωσαν καθαρίζοντας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ