Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ποια μαθήματα εξετάζονται πανελλαδικά

Στη Β' Λυκείου, τα 6 μαθήματα γενικής παιδείας που εξετάζονται πανελλαδικά είναι τα εξής: Αρχαία Ελληνικά, Νεοελληνική Γλώσσα, Ιστορία, Αλγεβρα, Γεωμετρία, Φυσική. Επίσης τα μαθήματα κατεύθυνσης: Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά και Αρχές Φιλοσοφίας για τη Θεωρητική κατεύθυνση, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία για τη Θετική κατεύθυνση και Μαθηματικά, Φυσική και Τεχνολογία Επικοινωνιών για την Τεχνολογική κατεύθυνση.

Σε επίπεδο σχολικής μονάδας εξετάζονται τα εξής 7 μαθήματα: Θρησκευτικά, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς θεσμούς, Χημεία, Βιολογία, Ξένη Γλώσσα και ένα μάθημα επιλογής (στα μαθήματα επιλογής προστίθεται και το μάθημα: Πολιτική και Κοινωνική οργάνωση στην Αρχαία Ελλάδα).

Στη Γ' Λυκείου, σε εθνικό επίπεδο εξετάζονται τα εξής 5 μαθήματα γενικής παιδείας: Νεοελληνική Γλώσσα, Ιστορία, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Φυσική και Βιολογία. Επίσης, για τη Θεωρητική κατεύθυνση Αρχαία Ελληνικά, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Λατινικά και Ιστορία, για τη Θετική κατεύθυνση Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Βιολογία, για τον Κύκλο τεχνολογίας και παραγωγής Τεχνολογικής κατεύθυνσης Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία - Βιοχημεία και Ηλεκτρολογία και για τον κύκλο Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Μαθηματικά, Φυσική, Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμ/κο περιβάλλον και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ