Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Τα διήμερα ανά την Ελλάδα

Από το επιτυχημένο διήμερο στην Αρτα το περασμένο Σαββατοκύριακο
Από το επιτυχημένο διήμερο στην Αρτα το περασμένο Σαββατοκύριακο
Ξεκίνησαν χτες στο Κάστρο της Πάτρας και κορυφώνονται αύριο, με την ομιλία του Ορέστη Κολοζώφ, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, οι εκδηλώσεις του 26ου Φεστιβάλ. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία της Μαίρης Ντουντούμη, γραμματέα του ΝΣ Αχαΐας της ΚΝΕ, συζήτηση για τις νέες εργασιακές σχέσεις και συναυλία του Στέφανου Ψαραδάκου. Αύριο, εκτός από την ομιλία του Ο. Κολοζώφ, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το ενιαίο 12χρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο και μεγάλη συναυλία με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Θάνο Μικρούτσικο.

Επίσης ολοκληρώνονται σήμερα οι διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στα Χανιά, το Αγρίνιο και τις Σέρρες ενώ σήμερα ξεκινούν επίσης τα κεντρικά διήμερα σε Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καλαμάτα, Καβάλα και Κομοτηνή. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτών έχει ως εξής:

  • Στο λιμάνι των Χανίων, οι εκδηλώσεις γίνονται στις 8 μ.μ. και κορυφώνονται σήμερα, με την ομιλία του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, επίσης, συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα της περιοχής.
  • Στο Αγρίνιο, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Πάρκο, και ξεκινούν από τις 10 το πρωί με τουρνουά σκάκι, τάβλι και αγώνα ποδοσφαίρου. Το βράδυ οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 8 μ.μ. και θα είναι αφιερωμένες στην εργαζόμενη νεολαία. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συζήτηση, ομιλία από τον Γεράσιμο Αραβανή, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα και ρεμπέτικο γλέντι από το συγκρότημα «Μινόρε».
  • Στις Σέρρες, οι εκδηλώσεις από χθες γίνονται στην Κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων και ξεκινούν στις 8 μ.μ. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία του Μάκη Κοψίδη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, ένα αφιέρωμα στα 82 χρόνια του Κόμματος και ρεμπέτικο λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Βασίλη Κασούρα.
Ξεκινούν από σήμερα
  • Οι εκδηλώσεις στο Βόλο, θ' αρχίσουν στις 8 το βράδυ στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο της πόλης, και θα ολοκληρωθούν αύριο. Σήμερα το βράδυ θα γίνει πολιτική ομιλία από τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και αύριο θα μιλήσει ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει μεγάλη συναυλία την Κυριακή το βράδυ με τους Διονύση Τσακνή και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, αφιέρωμα με τίτλο «Ανταμώνοντας το τραγούδι και την ποίηση με τους αγώνες του λαού μας», ερασιτεχνικά συγκροτήματα κ.ά. Επίσης θα γίνει συζήτηση για τα ναρκωτικά με τη συμμετοχή εκπροσώπων των θεραπευτικών κοινοτήτων «18 Ανω», «Εξοδος» και του Κέντρου Πρόληψης «Πρόταση Ζωής».
  • Στην Καρδίτσα, σήμερα το βράδυ θα μιλήσει ο Γιώργος Χαρίτος, μέλος του ΚΣ. της ΚΝΕ και αύριο ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, ερασιτεχνικά συγκροτήματα, χορευτικά συγκροτήματα, συναυλία με ρεμπέτικα - λαϊκά τραγούδια και αύριο το βράδυ μεγάλη συναυλία με τους «MAGIK DE SPEL». Επίσης, σήμερα το βράδυ θα γίνει συζήτηση με θέμα «Εργασιακά δικαιώματα».
  • Στα Τρίκαλα, ξεκινούν επίσης σήμερα οι διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που θα κορυφωθούν αύριο με την ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκου Σοφιανού. Σήμερα θα γίνει μεγάλη συναυλία με τους «MAGIK DE SPEL» και αύριο με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιερώματα για τους Γιάννη Ρίτσο, Κώστα Λουλέ και Βασίλη Τσιτσάνη, καθώς και συζήτηση για τα ναρκωτικά.
  • Το κεντρικό διήμερο εκδηλώσεων στην Καλαμάτα ανοίγει από σήμερα τις πόρτες του, στις 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Πάρκινγκ στη Νέδοντος. Από το σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν η ομιλία του Γιώργου Καλύβα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και αργότερα η μεγάλη λαϊκή συναυλία από το συγκρότημα του Μπάμπη Τσέρτου.


Αύριο, Κυριακή στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει συναυλία από το συγκρότημα του Στ. Ψαραδάκου.

  • Στην Καβάλα, οι διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο Φαλήρου και θα ξεκινούν κάθε μέρα στις 8 μ.μ. Σήμερα, θα μιλήσει ο Αντώνης Σκυλλάκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και αύριο, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συζήτηση για το «Ιμαρετ» με τον καθηγητή και βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργο Χουρμουζιάδη, και ομιλία του Βασίλη Τασούλα, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ. Και τις δυο μέρες το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα συμπληρώνεται από συναυλίες ερασιτεχνικών συγκροτημάτων.
  • Στην Κομοτηνή, το διήμερο θα στηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης και θα ανοίγει τις πόρτες του στις 8.30 μ.μ. Σήμερα, θα μιλήσει ο Βασίλης Τασούλας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και αύριο ο Νίκος Φαρμακίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, ενώ ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα της περιοχής θα παρουσιάσουν και τις δυο μέρες τη δουλιά τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ