Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΤΛΑΝΤΑ 1996
Ολυμπιακοί με... ανθρακικό

Η διοργάνωση της Ατλάντα σηματοδοτεί ουσιαστικά και το τέλος του ερασιτεχνικού αθλητισμού ακριβώς 100 χρόνια μετά την αναγέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο δρόμο που χάραξε το Λος Αντζελες οι διοργανωτές αποφάσισαν να εμπορευματοποιήσουν τα πάντα προκειμένου να βγάλουν περισσότερα χρήματα. Μια έκρηξη βόμβας και ο θάνατος ενός ατόμου επισκίασε τους αγώνες παρά τα μέτρα ασφαλείας που είχαν πάρει οι διοργανωτές. Οταν έγινε η ανάθεση της διοργάνωσης πολλοί μίλησαν για το σημαντικό ρόλο που έπαιξε το γεγονός ότι η πόλη αποτελούσε την έδρα γνωστού αναψυκτικού. Σημειώνεται ότι κυριότερος αντίπαλος της αμερικανικής πόλης για την ανάληψη των αγώνων ήταν η Αθήνα που θεωρούνταν και φαβορί.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Ο στίβος είχε την τιμητική του στους αγώνες αφού σημειώθηκαν πολλά ρεκόρ και αρκετές καλές επιδόσεις. Στην κούρσα των 100μ τέσσερις αθλητές κατέβηκαν τα 10΄΄ ενώ νικητής ήταν ο Καναδός Ντόνοβαν Μπέιλι με 9.84. Εκπληκτικό ρεκόρ πέτυχε και ο Μάικλ Τζόνσον στα 200μ όπου πρώτευσε με 19.32 ενώ πρώτος ήταν και στα 400μ. Ο Μαρκ Οστιν έκανε παγκόσμιο στο ύψος (2,39).

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Καναδός Ντόνοβαν Μπέιλι έγραψε τη δική του ιστορία στην Ατλάντα. Πρώτευσε στα 100μ και πήρε το ρεκόρ από τον Αμερικανό Λιρόι Μπαρέλ, κάτι που οι Αμερικανοί θα θυμούνται για καιρό αφού μέσα στο σπίτι τους δεν υπήρχε συμπατριώτης τους στο βάθρο των 100μ (δεύτερος ο Φρέντερικς (Ναμίμπια) και τρίτος ο Μπόλτον (Τρινιτάντ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ