Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Αναβάθμιση Micra

Η γνώριμη μορφή του Nissan Micra τροποποιήθηκε ελαφρά αποκτώντας ένα πιο ώριμο στιλ. Οι προφυλακτήρες, τα εμπρός και πίσω φώτα, τα πλαϊνά διακοσμητικά, τα προστατευτικά πλαίσια των μαρσπιέ και η περιοχή της πινακίδας κυκλοφορίας, έχουν υποστεί τροποποιήσεις. Το Micra μοιάζει χαμηλότερο και φαρδύτερο, κάτι που του δίνει μια νεανική εικόνα. Οι αποχρώσεις στις οποίες προσφέρεται φθάνουν τις δέκα επτά μεταλλικές και είναι γνωστές από τα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρίας.

Στο εσωτερικό - το οποίο μπορεί να ντυθεί με δυο διαφορετικές ταπετσαρίες - ξεχωρίζει το ξανασχεδιασμένο δίχρωμο ταμπλό, το οποίο διαθέτει και ένα αποθηκευτικό χώρο στο κέντρο του πάνω τμήματος. Διαφορετικά είναι τα γραφικά των οργάνων, ενώ το τιμόνι τεσσάρων ακτίνων θυμίζει Almera. Ανάλογα την έκδοση, διατίθενται και ελαστική θήκη στην πλάτη του καθίσματος και μια βάση για μπουκάλι.

Οι κινητήρες έχουν βελτιωθεί. Ο 1.300άρης CG13 αντικαταστάθηκε από τον 1.4 CGA3 που έχει κυβισμό 1348 κ.εκ. Τα αρχικά του CG σημαίνουν Clean Green, δηλ. καθαρός οικολογικός και ανάμεσα στις άλλες αλλαγές έχει τοποθετηθεί καταλύτης ταχείας προθέρμανσης. Βελτιώσεις έχουν γίνει στην τροφοδοσία και στην ανάφλεξη ενώ η ισχύς έχει ανέβει από τους 75 στους 82 ίππους, ενώ η κατανάλωση έχει πέσει από τα 6,6 στα 6,1 λίτρα ανά 100 χλμ., ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 170 χλμ./ώρα.


Ο 1.000άρης που έχει δεχτεί ανάλογες φροντίδες, αποδίδει 60 ίππους και πετυχαίνει μια από τις κορυφαίες τιμές κατανάλωσης αφού χρειάζεται 5,6 λίτρα για να διανύσει 100 χλμ. μεικτής οδήγησης. Η τελική του φθάνει τα 150 χλμ. και για τα 0-100 χρειάζονται 15,5 δευτερόλεπτα. Βελτιώσεις για πιο αθόρυβη λειτουργία έχουν γίνει και στο κιβώτιο που έχει ξανασχεδιασμένες τις δύο πρώτες σχέσεις.

Αναβαθμισμένες είναι οι δαγκάνες των φρένων και οι αποστάσεις ακινητοποίησης έχουν μειωθεί κατά 12%. Το ABS είναι της Bosch νέας γενιάς. Τα στάνταρ ασφαλείας είναι από τα υψηλότερα στην κατηγορία και οι τροποποιήσεις που έχουν γίνει αφορούν τα συστήματα συγκράτησης αποσκευών ενώ έχει τοποθετηθεί και ένα δεύτερο σημείο στήριξης του παιδικού καθίσματος ISOFIX. Το immobilizer είναι τελευταίας γενιάς και το κλειδί χρησιμοποιεί ένα περίπλοκο κωδικό που αν δε δοθεί σωστά ακινητοποιεί το αυτοκίνητο. Οι τιμές ξεκινούν από τα 2.718.000 δρχ. για το 1.000άρι και από τα 3.418.000 δρχ. για το 1.400άρι.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ