Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εικονική πραγματικότητα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ τα λέει όμως αυτός ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Υπάρχουν, λέει, πολλά οικονομικά προβλήματα και «αβεβαιότητες» στον πλανήτη αλλά ...εδώ στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχουμε λόγο να είμαστε ανήσυχοι. Εδώ δηλαδή ...πάμε καλά.

Προφανώς, αυτή η εκτίμηση δεν αφορά - υποθέτουμε - τα 20 εκατομμύρια των ανέργων που υπάρχουν στην ΕΕ ούτε τα εκατομμύρια που βρίσκονται κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας (χωρίς να υπολογίσουμε αυτούς που είναι κάτω από το ...ανεπίσημο, πλην όμως πραγματικό, όριο).

Αλλά κι εδώ στην Ελλάδα ενδιαφέρον θα είχε να τα πει αυτά ο Γ. Αλογοσκούφης στους συνταξιούχους του ΙΚΑ και του ΟΓΑ, στους εργαζόμενους που δεν ξέρουν κι αυτοί τι χρωστάνε στις τράπεζες και στους μικροεπαγγελματίες που δεν ξέρουν αν το μαγαζάκι τους θα υπάρχει αύριο.

Εκεί θα είχε μια ...πραγματική εικόνα της κατάστασης και μια αληθινή «σφυγμομέτρηση». Ομως, επειδή ξέρει τι τον περιμένει αν κάνει κάτι τέτοιο, ούτε καν το διανοείται.

ΑΛΛΟ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ! Δεν πρέπει να μιλάμε, λέει, για την επικείμενη καταστροφή της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» που σχεδιάζει η κυβέρνηση γιατί ...υπονομεύουμε το «τουριστικό προϊόν». Αυτό είπε ο αρμόδιος υπουργός Α. Σπηλιωτόπουλος!

Δηλαδή, οι αποκρατικοποιήσεις δίνουν και παίρνουν, η δημόσια περιουσία όταν δεν ξεπουλιέται διαλύεται, αντίστοιχα οι τιμές ανεβαίνουν ελέω «ελεύθερης αγοράς», όμως εμείς πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με ...σιγή και χαμόγελο.

Αλλιώς μπορεί να μας πάρουν χαμπάρι οι τουρίστες και δεν είναι σωστό να μη δείχνουμε φιλικοί και ευτυχισμένοι.

Ισως πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση αλλά και ο συγκεκριμένος υπουργός ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχει ένας λαός με δικαιώματα και απόψεις. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα σύνολο πωλητών ή, ακόμη χειρότερα, ένα τσίρκο.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ