Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συστράτευση του λαού για τη σωτηρία της «Ολυμπιακής»

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της Ενωσης Ιπταμένων Συνοδών - Φροντιστών

Την επιτακτική ανάγκη κινητοποίησης ολόκληρου του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση του δημόσιου φορέα αερομεταφορών αλλά και την υπεράσπιση όλων των εργαζομένων στον όμιλο της «Ολυμπιακής» - ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις - επανέλαβε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συνάντησή της με αντιπροσωπεία της Ενωσης Ιπταμένων Συνοδών - Φροντιστών (ΕΙΣΦ). Παράλληλα, η Αλ. Παπαρήγα, επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ΕΕ να κρίνει την «Ολυμπιακή» αν είναι καλή ή κακή, για να τονίσει με έμφαση: «Τέτοιο δικαίωμα αναγνωρίζουμε μόνο στον ελληνικό λαό».

Η συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με τους εκπροσώπους της ΕΙΣΦ έγινε στην έδρα του Κόμματος στον Περισσό και διήρκεσε μιάμιση ώρα. Μεταξύ των άλλων η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος ανέφερε ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει τις επιλογές της, αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα των λίγων και επισήμανε πως ανεξάρτητα αν έκανε ή δεν έκανε διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, η ουσία είναι ότι όλα γίνονται με βάση τους κανόνες της ΕΕ. Κανόνες που οδηγούν στην ύπαρξη 3-4 μεγάλων αεροπορικών κολοσσών στην Ευρώπη.

Οι εκπρόσωποι της ΕΙΣΦ τόνισαν ότι θεωρούν δεδομένη και αυτή τη φορά τη συστράτευση του ΚΚΕ στον αγώνα τους για τη σωτηρία της ΟΑ, όπως έκανε πάντα τα τελευταία χρόνια και όχι ευκαιριακά. Θύμισαν τον αποτελεσματικό πολυήμερο (76 συνεχείς μέρες) απεργιακό αγώνα που έκαναν το 2004 για να μην περάσουν οι σκληροί αντεργατικοί κανονισμοί εργασίας που τους επιφύλασσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και τόνισαν ότι αν χρειαστεί είναι έτοιμοι να τον επαναλάβουν πιο δυναμικά, έχοντας και την εμπειρία του προηγούμενου αγώνα τους. Παρομοίασαν με «μπαμπούσκα» την προαναγγελία του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών για το «λουκέτο» στον όμιλο, λέγοντας: «Ανοίγεις Χατζηδάκη και βρίσκεις Βερελή. Ανοίγεις Βερελή και βρίσκεις Βασιλάκη» (σ.σ. ιδιοκτήτης της «Aegean»).


Μετά τη συνάντησή της με την αντιπροσωπεία της ΕΙΣΦ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, δήλωσε:

«Τα πράγματα πρέπει να ειπωθούν με το όνομά τους. Πρόκειται για μια προγραμματισμένη εδώ και πολλά χρόνια επιλογή να κλείσει η "Ολυμπιακή" και ό,τι κομμάτι μείνει στην Ελλάδα να το πάρουν οι ιδιώτες. Να μπουν ξένες αεροπορικές εταιρείες σε συνεργασία ενδεχομένως με τον Ελληνα ιδιώτη. Ολα τα άλλα τα οποία λέγονται για προβλήματα που έχει η "Ολυμπιακή" είναι το άλλοθι.

Το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ΕΕ να κρίνει την "Ολυμπιακή" αν είναι καλή ή κακή. Τέτοιο δικαίωμα αναγνωρίζουμε μόνο στον ελληνικό λαό. Να έχει ένα δημόσιο αερομεταφορέα που βεβαίως υπηρετώντας τις λαϊκές ανάγκες θα πρέπει να λειτουργεί και με τον καλύτερο τρόπο.

Θεωρούμε ότι διαχρονικά υπάρχουν ευθύνες και στις δύο κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Και βεβαίως στην κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, που επιδιώκει να υπογράψει το "πιστοποιητικό του θανάτου". Εμείς αυτό δε θα το επιτρέψουμε και πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε στην κινητοποίηση ολόκληρου του ελληνικού λαού, στην υπεράσπιση του δημόσιου φορέα, αλλά και πάνω απ' όλα, ανεξάρτητα από όποιες εξελίξεις υπάρχουν, στην υπεράσπιση όλων των εργαζομένων στην "Ολυμπιακή", που πραγματικά πολλοί απ' αυτούς θα βρεθούν στο δρόμο. Αυτό εμείς επίσης δεν πρόκειται να το νομιμοποιήσουμε, να το καλύψουμε και να το επιτρέψουμε».

Ο πρόεδρος της ΕΙΣΦ, Ταξιάρχης Χρήστου, δήλωσε: «Ολα τα εξυγιαντικά προγράμματα που εφαρμόστηκαν στην ΟΑ πέτυχαν τον πραγματικό τους στόχο, που ήταν η συρρίκνωση των εργασιακών, συνταξιοδοτικών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οσον αφορά τη διάσωση της εταιρείας, αυτό ήταν πάντα το πρόσχημα και το άλλοθι για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Τέτοιο είναι και το σχέδιο που ετοιμάζουν και τώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ