Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες πτώσης του F16

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες συντριβής του μαχητικού αεροσκάφους F-16 νοτίως του Αγίου Ορους με τραγική κατάληξη το θάνατο του 35χρονου χειριστή του, σμηναγού Αθ. Μπατσαρά.

Αν και τα ερωτήματα γύρω από την πτώση παραμένουν αναπάντητα, προκαλεί εντύπωση ότι από το υπουργείο Αμυνας έχει περίπου εκδοθεί «πόρισμα», αποδίδοντας την πτώση σε απώλεια προσανατολισμού («βέρτιγκο»). Στο ερώτημα γιατί ο άτυχος πιλότος περισυνελέγη από τουρκική φρεγάτα και όχι από ελληνικές σωστικές αρχές ο Ευ. Αντώναρος απάντησε ...με εικασίες: «Εικάζω ότι η πτώση του αεροσκάφους έγινε κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν η τουρκική φρεγάτα η οποία σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω έπαιρνε μέρος σε μια άσκηση», είπε, και συνέχισε: «Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η πτώση του αεροσκάφους μέσα από το ανοιχτό κανάλι δόθηκε αυτό που λέμε σήμα κινδύνου, ενημερώθηκαν δηλαδή όλα τα παραπλέοντα σκάφη και προφανώς επειδή η πτώση είχε γίνει εκεί, έγινε η ανάσυρση της σορού του άτυχου κυβερνήτη από το τουρκικό πλοίο. Το οποίο, όπως γνωρίζετε, παρέδωσε τη σορό σε ελληνικό ελικόπτερο».

Να σημειωθεί ότι το πολεμικό αεροσκάφος ήταν υπερσύγχρονο, αφού είχε ημερομηνία κατασκευής 29 Αυγούστου 2003 και είχε φτάσει στην Ελλάδα στις 2 Οκτώβρη 2003. Είχε συμπληρώσει 442 ώρες πτήσης. Η κηδεία του σμηναγού Αθανασίου Μπατσαρά θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί στην Κατερίνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ