Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρωτοφανείς συμπεριφορές

Γρηγοριάδης Κώστας

Επισήμως - δηλαδή με βάση τα πρωτόκολλα του Χρηματιστηρίου - έχει ανακοινωθεί ότι «αυτή την περίοδο διεξάγονται συζητήσεις για την ανάληψη απ' το "Υγεία" της διαχείρισης και της διοίκησης του Νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν καταλήξει σε οριστική συμφωνία».

Ομως προχτές ο πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, κάλεσε τους εργαζόμενους και αφού τους ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει να δώσει το management στο «Υγεία», ζήτησε από αυτούς να εκφράσουν και αυτοί τη γνώμη τους με ψηφοφορία. Μάλιστα έστησε τρεις κάλπες, με τα ονόματα των ιδιοκτητών του Ιατρικού Κέντρου, του «Υγεία» - που έχει εξαγοραστεί απ' τη Marfin - και της EUROMEDICA.

Οταν το Σωματείο των εργαζομένων θέλησε να μοιράσει μια ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε την αντίθεσή του σε αυτά τα πράγματα, εκδιώχτηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι στις διοικητικές υπηρεσίες. Τελικά ψήφισε ένα μέρος των υγειονομικών και των γιατρών.

Το αποτέλεσμα από τέτοιες διαδικασίες δεν έχει καμιά σημασία. Ομως οι ανταγωνισμοί και οι διαγκωνισμοί των μερίδων του κεφαλαίου που δρουν στο χώρο της Υγείας εκφράζονται πια με απίστευτες συμπεριφορές. Πάντως όσο κι αν βρίσκονται σε θανάσιμο ανταγωνισμό, πάντα - ως συλλογικός επιχειρηματίας - κερδίζουν και τα σπασμένα πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς και τα ασφαλιστικά τους ταμεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ