Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ: Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα μεταφορικά μέσα (UNIMOK) της ΔΕΗ ΑΕ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, που μεταφέρουν το προσωπικό, βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση, η οποία μπορεί άμεσα να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Αχιλλέας Κανταρτζής και Γιάννης Ζιώγας ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό: Πότε θα γίνει η αντικατάσταση των οχημάτων που έχουν κριθεί για απόσυρση. Τι προγραμματισμός υπάρχει για τη συντήρηση των υπόλοιπων οχημάτων. Τι μέτρα πρόκειται να παρθούν άμεσα, ώστε το συνεργείο μηχανολογικού ελέγχου να επανδρωθεί με τεχνικό προσωπικό για να μπορεί να λειτουργεί κανονικά, χωρίς να παραχωρούνται οι δραστηριότητές του σε ιδιώτες.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΚΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ: Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του Δήμου Νέας Ιωνίας είναι αγανακτισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στο τοπικό κατάστημα του ΙΚΑ και στο υποκατάστημα Καλογρέζας. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Δήμος Κουμπούρης, ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει προκειμένου να εξασφαλιστεί η επάρκεια χώρων, υποδομών και προσωπικού για την κάλυψη των εργαζομένων και συνταξιούχων, ασφαλισμένων του ΙΚΑ της Νέας Ιωνίας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: Το τελευταίο διάστημα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν τον καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τμημάτων Πληροφορικής και συναφών ειδικοτήτων, υποβαθμίζοντας τα πτυχία, αλλά και προωθώντας την αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, Κώστας Αλυσανδράκης, Εύα Μελά και Γιάννης Ζιώγας ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό αν προτίθεται η κυβέρνηση να αποσύρει αυτά τα σχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στη στέγαση των Νηπιαγωγείων στην πόλη των Τρικάλων. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την επίλυση αυτού του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος και με ποιο χρονοδιάγραμμα.

ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ: Από την ανάληψη (Ιούνιος 2007) της θέσης του διευθυντή στη Διεύθυνση Παραγωγής Νησιών (ΔΠΑΝ) της ΔΕΗ, από τον κ. Δ. Λάππα, υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών και άλλων εργαζομένων, με στόχο την τρομοκράτησή τους και την ανεμπόδιστη εφαρμογή της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής και στον τομέα της Ενέργειας. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Δήμος Κουμπούρης και Τάκης Τσιόγκας ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι άμεσα μέτρα θα πάρουν ώστε να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος όλων των συνδικαλιστών στη ΔΠΑΝ, να ακυρωθούν όλες οι βλαπτικές μεταβολές προσωπικού, να αρθούν όλες οι τιμωρίες σε βάρος του συνδικαλιστή Ανδρέα Αβραμίδη και να υποχρεωθεί ο εν λόγω διευθυντής να σέβεται την ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δραστηριότητα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ανεγέρθηκε το 1889 και στη συνέχεια σταδιακά χτίστηκαν και τα άλλα κτίρια. Σήμερα είναι άγνωστο αν τα κτίρια του Νοσοκομείου θα αντέξουν σε περίπτωση σεισμού. Το Νοσοκομείο δεν έχει Τεχνική Υπηρεσία, η οποία θα έχει την ευθύνη για τα κτίρια του Νοσοκομείου, για να ελέγχει τη στατικότητά τους αλλά και για τις διάφορες παρεμβάσεις στα κτίρια, η δημιουργία της οποίας κρίνεται απαραίτητη. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό εάν θα χρηματοδοτήσει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για τη δημιουργία και λειτουργία Τεχνικής Υπηρεσίας με την πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. Μέχρι σήμερα έχει ελεγχθεί η στατικότητα των κτιρίων του Νοσοκομείου και αν ναι από ποια υπηρεσία και ποιο το αποτέλεσμα του ελέγχου;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ