Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
«Κατέβηκε» κεραία κινητής τηλεφωνίας

Μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του ΚΚΕ, η κεραία κινητής τηλεφωνίας, που λειτουργούσε δίπλα στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, «κατέβηκε», δικαιώνοντας έτσι τον αγώνα γονιών και δασκάλων.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή, στις 11.30 το πρωί, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, μαζί με το Σύλλογο Δασκάλων, παρουσία και του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Μαρίνου, προχώρησαν με δυναμική κινητοποίηση στην αποκαθήλωση της κεραίας, που βρισκόταν σε ελάχιστη απόσταση, μόλις 30 μέτρα, από το δημοτικό σχολείο και το 3ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων του δημοτικού, αν και είχαν ζητήσει από την αρμόδια εταιρεία, την COSMOTE, να διακοπεί η χρήση της κεραίας, εντούτοις, δεν έγινε τίποτα. «Πιστεύουμε ακράδαντα - σημειώνει ο Σύλλογος - ότι το ζήτημα της λειτουργίας της κεραίας δεν είναι ζήτημα τυπικής νομιμότητάς της, αλλά ουσιαστικής επικινδυνότητάς της».

Το θέμα είχε συζητηθεί και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, μετά από πρόταση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και της επικεφαλής Σοφίας Ντούρου, αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από παρέμβαση και της «Δημοτικής Συμπαράταξης» και του επικεφαλής της, Βαγγέλη Σταματούκου. Επιπλέον, το ΚΚΕ είχε φέρει το θέμα στη Βουλή, το Νοέμβρη του 2007. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Χαλκίδας Θ. Ζεμπίλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ