Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Δε θα περάσει ο εκβιασμός των μεγαλεμπόρων

Από παλιότερη κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας ενάντια στις μεθοδεύσεις για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας
Από παλιότερη κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας ενάντια στις μεθοδεύσεις για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας
Την απόφασή του να σταθεί εμπόδιο σε κάθε επιχείρηση κατάργησης της κυριακάτικης αργίας εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), με το οποίο πληροφορεί ότι την τελευταία Κυριακή του χρόνου, 30 του Δεκέμβρη, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά. Μάλιστα, όπως τονίζει ο Σύλλογος, ο ΣΕΛΠΕ εγκαλεί τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Ανάπτυξης διότι δεν κάνουν σαφή και ξεκάθαρη τη θέση τους για το επίμαχο θέμα.

«Είναι προκλητική και εκβιαστική η πρόθεση του ΣΕΛΠΕ να καταργήσει την Κυριακή Αργία, όπως προκλητική και εκβιαστική είναι η μεθόδευση για κατάργηση της Κυριακής Αργίας από μεγαλοεργοδότες και κεφάλαιο. Τα σωματεία των μεγαλοεργοδοτών γνωστοποιούν συνεχώς την αξίωσή τους αυτή και προς την κυβέρνηση και προς τον νομάρχη Αθήνας απαιτώντας τουλάχιστον συναίνεση και πολιτική κάλυψη για την κατάργηση της Κυριακής Αργίας, βασιζόμενοι και στη μέχρι τώρα στάση των κυβερνήσεων», επισημαίνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Και ξεκαθαρίζει ότι μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία και τα σωματεία αυτοαπασχολούμενων μικρεμπόρων και μικροβιοτεχνών θα αποτρέψει κάθε ενέργεια που καταστρατηγεί αναφαίρετα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, καλεί το υπουργείο Ανάπτυξης την Κυριακή 30 του Δεκέμβρη να έχει κλιμάκιο, που μαζί με τα σωματεία θα αποτρέψει ενδεχόμενη εκβιαστική κίνηση των μεγαλοεργοδοτών. Υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε άλλη περίπτωση το υπουργείο θα έχει ευθύνες για την ανοχή, που αποτελεί στήριξη της μεγαλοεργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ