Τετάρτη 30 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΑΛΦΑ ΠΡΕΣ»
Χωρίς μεροκάματο 65 οικογένειες

Ο «Ρ» βρέθηκε χτες στο εργοστάσιο και κατέγραψε την αγωνία και την αγανάκτηση των εργατών

Οι εργαζόμενοι συζητούν με τους συνδικαλιστές λιθογράφους έξω από το εργοστάσιο (φωτ. από την τηλεόραση του «902»)
Οι εργαζόμενοι συζητούν με τους συνδικαλιστές λιθογράφους έξω από το εργοστάσιο (φωτ. από την τηλεόραση του «902»)
Πεταμένοι κυριολεκτικά στο δρόμο βρίσκονται εδώ και ένα μήνα 65 εργαζόμενοι της εκτυπωτικής εταιρείας «ΑΛΦΑ ΠΡΕΣ». Η απόλυσή δεν τους έχει καν ανακοινωθεί, δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα ενός μήνα και το δώρο των Χριστουγέννων, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας φρόντισε να παραιτηθεί, αφήνοντας ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Ο «Ρ» βρέθηκε χθες στο εργοστάσιο της «ΑΛΦΑ ΠΡΕΣ». Οι μηχανές δε λειτουργούν πια. Στα μέσα του Γενάρη κόπηκε η παροχή ρεύματος. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι είναι καθημερινά εκεί, απαιτώντας όσα τους ανήκουν. «Εμείς το φυλάμε το εργοστάσιο, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί, όλοι είναι εξαφανισμένοι...», μας λένε. Οπως υπογραμμίζουν, το εργοστάσιο «πήγαινε πολύ καλά». Δούλευε σε 24ωρη βάση και βρισκόταν στις πρώτες θέσεις στο χώρο της εκτύπωσης, όμως δημιούργησε τεράστια κέρδη στο Δημόσιο, στα Ταμεία και στους πελάτες.

«Ο ανταγωνισμός τους για το κέρδος, οι διαφορές των μετόχων, μας αφήνουν αδιάφορους. Θέλουμε να ανοίξει το εργοστάσιο, να δουλέψουμε. Δε ζητιανεύουμε...», είπε στον «Ρ» ο Θ. Παπαχρήστος, μέλος της Εργοστασιακής Επιτροπής.

Η αγωνία για το μεροκάματο, μεγάλη. «Δεν μπορούμε να ζήσουμε πλέον τις οικογένειές μας. Με δανεικά ζούμε!», λένε με αγανάκτηση. «Εδώ και ένα μήνα δεν μπαίνει ούτε ένα ευρώ στο σπίτι, και τα έξοδα "τρέχουν"», είναι τα λόγια ενός ζευγαριού με δυο παιδιά. Κάποιοι φωνάζουν: «Ας μας απολύσουν, να μπούμε τουλάχιστον στο ταμείο ανεργίας»...

Στο πλευρό τους βρέθηκε και χθες ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, Δημήτρης Χαρός, ο οποίος υπογράμμισε τη σοβαρότητα και τη δυσκολία του προβλήματος και ξεκαθάρισε ότι η Ενωση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για τη διασφάλιση των πραγματικών συμφερόντων των εργαζομένων και την ουσιαστική τους προστασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ