Τετάρτη 30 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αύριο η συγκέντρωση για το Λιμάνι

Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή

Με συγκέντρωση αύριο Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή, η Επιτροπή Αγώνα που έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία μιας σειράς σωματείων και παρατάξεων του Πειραιά, εντείνει τη δράση της για τον αγωνιστικό συντονισμό ενάντια στην παράδοση του Λιμανιού στις πολυεθνικές και τους πολιτικούς ενόχους. Την ίδια μέρα θα απεργούν οι λιμενεργάτες, ενώ την προηγούμενη έχει κηρυχτεί 24ωρη απεργία για τους μόνιμους υπαλλήλους των λιμανιών.

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού κινήματος, απαιτώντας το συντονισμό και την κλιμάκωση, διεκδικώντας λιμάνια ενιαία, αποκλειστικά 100% στο Δημόσιο, που θα αποτελούν λαϊκή περιουσία και θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

Στο μεταξύ, χτες, η Κυβερνητική Επιτροπή εξουσιοδότησε τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη να καταθέσει το νομοσχέδιο στη Βουλή που αφορά στα κατάπτυστα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων όσο γίνεται πιο γρήγορα. Με τα μέτρα που προβλέπονται της εθελούσιας εξόδου και των μετατάξεων τίθενται υπό διωγμό όλοι οι εργαζόμενοι των ΟΛΠ και ΟΛΘ, προκειμένου να παραδοθούν οι Σταθμοί Εμπορευματοκιβωτίων στα μονοπώλια «καθαροί» από εργασιακά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ