Τετάρτη 30 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΟΙ
Παρακαταθήκη για τους αγώνες η Σύμβαση

Παρακαταθήκη για τους αγώνες του κλάδου των μεταλλεργατών και ένα θετικό αποτέλεσμα που έρχεται να καταγραφεί στη δράση των ταξικών δυνάμεων χαρακτηρίστηκε από τους ίδιους τους μηχανουργούς, τόσο η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που κατάφεραν να επιβάλουν, όσο και ο τρόπος που οργανώθηκε ο αγώνας για τη Σύμβαση, από την ταξική εργατική τους οργάνωση, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά.

Αυτά ειπώθηκαν στη Γενική Συνέλευση της ειδικότητας των μηχανουργών, που έγινε χτες το απόγευμα στο ΕΚ Πειραιά. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε ανάμεσα στους εργάτες, ήταν η στιγμή που ο πρόεδρος του Συνδικάτου Σ. Πουλικόγιαννης κάλεσε τη συνέλευση να επικυρώσει τη Σύμβαση. Αμέσως όλοι οι μηχανουργοί σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να χειροκροτούν δυνατά.

Η Σύμβαση προβλέπει ότι από την 1η Μάρτη η ειδικότητα των μηχανουργών ανεβαίνει στην Α1 κατηγορία τεχνιτών, από την Α2 που ήταν, γεγονός που σημαίνει ότι τα μεροκάματά τους διαμορφώνονται στα 90 ευρώ μεικτά από 80 που ήταν, ποσοστό αύξησης 12,5%. Τα μεροκάματα των βοηθών τους διαμορφώνονται στα 75 ευρώ μεικτά από 64 ευρώ, ποσοστό αύξησης 17,2%. Ενώ από την 1η Νοέμβρη 2008, θα ισχύσει και σε αυτούς το 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, ωράριο που έχουν κατακτήσει οι υπόλοιπες ειδικότητες πριν από το 1990.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ