Τετάρτη 30 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Πλατύ κάλεσμα για τις 13 του Φλεβάρη

Ευρεία συνδικαλιστική σύσκεψη, την Τετάρτη 6 του Φλεβάρη, στα γραφεία της

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, μέσα από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και μαζί με το ΠΑΜΕ, στην απεργιακή κινητοποίηση στις 13 του Φλεβάρη, απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) προς όλους τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους Βιοτέχνες, Εμπόρους, Επαγγελματίες, Αυτοκινητιστές. Στην Αθήνα, η ΟΒΣΑ καλεί στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια. Την Τετάρτη 6 του Φλεβάρη, η Ομοσπονδία καλεί τα σωματεία - μέλη της και κάθε συνδικαλιστή του χώρου σε πλατιά σύσκεψη, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της (Πατούσα 3- Πλ. Κάνιγγος, 6ος όροφος), για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης.

«Ο αγώνας μας είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα του ασφαλιστικού μας οργανισμού», επισημαίνει η ΟΒΣΑ και προσθέτει: «Το Ταμείο μας σήμερα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του πουλώντας τα αποθεματικά του! Αύριο που θα τελειώσουν τα αποθεματικά, πώς θα πληρώσει τις συντάξεις ή τις άλλες παροχές; Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως άλλωστε έκανε και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, φορτώνουν τα ελλείμματα που δημιούργησε η πολιτική τους, στις πλάτες των ασφαλισμένων».

Η Ομοσπονδία τονίζει, επίσης, ότι «μεγάλες ευθύνες έχουν και οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού μας κινήματος ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ, που αρνούνται τη συμμετοχή τους στον αγώνα υποστηρίζοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση». Μεταξύ άλλων, η ΟΒΣΑ διεκδικεί: Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, κρατική επιχορήγηση στα Ταμεία κατά τα 2/3, άμεση κάλυψη όλων των ελλειμμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό, σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ