Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Αποκαλυπτικές ομολογίες από την κυβέρνηση

Ο Γ. Αλογοσκούφης απάντησε χτες στους εργαζόμενους ότι δεν μπορεί να αποτρέψει τη συρρίκνωση της επιχείρησης, λόγω του θεσμικού πλαισίου της ΕΕ περί ανταγωνισμού

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΕΛΒΟ

Motion Team

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΕΛΒΟ
Μόνο υποσχέσεις ήταν η απάντηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας στους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ που χτες το απόγευμα, με δυναμική κινητοποίηση, απαίτησαν να δοθεί λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας της επιχείρησης. Από το 2000 με την ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ, μέχρι και σήμερα, έχουν χαθεί 300 θέσεις εργασίας. Οι 730 εργαζόμενοι που απέμειναν, παλεύουν και διεκδικούν παραγωγική ανάπτυξη της ΕΛΒΟ και διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Χτες το απόγευμα, διαδήλωσαν έξω από ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης όπου θα πραγματοποιείται εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας με επίσημο ομιλητή τον Γ. Αλογοσκούφη. Οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ απαίτησαν και συναντήθηκαν με τον υπουργό, ο οποίος δήλωσε την αδυναμία της κυβέρνησης να στηρίξει την ΕΛΒΟ, λόγω του θεσμικού πλαισίου της ΕΕ περί ανταγωνισμού. Δηλαδή λόγω του πλαισίου που συναποφάσισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην ΕΕ και απαγορεύει την ανάθεση της ελληνικής άμυνας σε ελληνικές εταιρείες.

Κατά τα άλλα δεσμεύτηκε ότι θα συζητήσει για το θέμα των παραγγελιών με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας - βασικό πελάτη της ΕΛΒΟ - στη συνέχεια θα συναντήσει τη διοίκηση της ΕΛΒΟ την επόμενη Τρίτη και ακολούθως το Σωματείο των Εργαζομένων της ΕΛΒΟ, προκειμένου να ανακοινώσει τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και κλιμάκιο του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ΓΓ του ΕΚΘ. «Αυτό είναι ένα από τα αποτελέσματα του αναπτυξιακού μοντέλου που επέλεξαν και υλοποιούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, παραδίδοντας στο ιδιωτικό κεφάλαιο τομείς στρατηγικής σημασίας όπως είναι η αμυντική βιομηχανία», είπε ο Γ. Ζιώγας. Και κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν και να διεκδικήσουν τη δημιουργία ενιαίου κρατικού τομέα αμυντικής βιομηχανίας, λαϊκή περιουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ