Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΦΙΕΡΑΤΕΞ» - ΚΙΛΚΙΣ
Στο κενό η προσπάθεια παρεμπόδισης του ΚΚΕ

Παρά τις προθέσεις της εργοδοσίας, κλιμάκιο του Κόμματος μίλησε χτες με τους εργάτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με απολύσεις

Η προκήρυξη του ΚΚΕ έφτασε στα χέρια των εργαζομένων
Η προκήρυξη του ΚΚΕ έφτασε στα χέρια των εργαζομένων
Στους εργαζόμενους της «ΦΙΕΡΑΤΕΞ» - πλεκτήριο, βαφείο - στο Κιλκίς, που εδώ και μήνες βρίσκονται αντιμέτωποι με την πολιτική απολύσεων που ακολουθεί η εργοδοσία, μίλησε χτες το μεσημέρι, στην αλλαγή της βάρδιας, η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου.

Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Ν. Χριστάνη και την Σ. Καλαντίδου έσπασαν στην πράξη την προσπάθεια της επιχείρησης να εμποδίσει την επαφή του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους. Η επιχείρηση αρνήθηκε στη βουλευτή του ΚΚΕ να μπει στο εργοστάσιο και να μιλήσει με τους εργαζόμενους. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ στάθηκε στην πύλη, μοίρασε προκήρυξη και τελικά μίλησε στους εργαζόμενους.

Από τον Ιούλη η «ΦΙΕΡΑΤΕΞ» απολύει 5 εργαζόμενους κάθε μήνα, επικαλούμενη έλλειψη παραγγελιών.

Η Σοφία Καλαντίδου κάλεσε τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι, να μη συμβιβαστούν με την πολιτική που καταδικάζει την εργατική τάξη στη φτώχεια και την ανεργία. Να συστρατευθούν με το ταξικό κίνημα και να παλέψουν ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου. Να μπουν μπροστά στη μάχη για το Ασφαλιστικό, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. «Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να δώσουμε προοπτική στον αγώνα μας, παλεύοντας για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής, για να ανοίξει ο δρόμος στην ανάπτυξη που θα έχει κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ