Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ - ΗΣΑΠ
Με το μαστίγιο η επιβολή της από την κυβέρνηση

Στρέφεται δικαστικά σε βάρος των εργαζομένων που αντιδρούν στο χτύπημα των δικαιωμάτων τους

Με δικαστικές αποφάσεις επιχειρεί η κυβέρνηση να επιβάλει την απόφασή της για παράταση της λειτουργίας του Μετρό και του «ηλεκτρικού σιδηρόδρομου» κατά δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Οι εργαζόμενοι των δύο συγκοινωνιακών μέσων καταγγέλλουν ότι η απόφαση παράτασης της λειτουργίας ΗΣΑΠ και Μετρό πάρθηκε ερήμην τους. Και για το λόγο αυτό κήρυξαν στάσεις εργασίας κατά το δίωρο της παράτασης, ζητώντας να μετατεθεί η εφαρμογή του μέτρου για την ερχόμενη βδομάδα.

Κυβέρνηση και διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων προσέφυγαν στα δικαστήρια με αίτημα να κηρυχτούν παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Η εκδίκαση της προσφυγής της διοίκησης ΗΣΑΠ («ηλεκτρικός σιδηρόδρομος») αναβλήθηκε για μεθαύριο Δευτέρα, ενώ στο Μετρό οι κινητοποιήσεις κρίθηκαν παράνομες χτες βράδυ. Οι εργαζόμενοι και στα δυο μέσα δηλώνουν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν κανονικά τη σημερινή στάση εργασίας.

Το ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που σέρνει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους για να βγάλει παράνομες τις κινητοποιήσεις τους και να ποινικοποιήσει τον αγώνα τους. Επισημαίνει ότι είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση γιατί η εφαρμογή του μέτρου γίνεται με όρους οι οποίοι:

  • Δεν εξασφαλίζουν το ανάλογο προσωπικό για την κίνηση και τη λειτουργία των συρμών και επιχειρούν να ανατρέψουν τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων.
  • Βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων στα συγκεκριμένα μέσα μεταφοράς και των χιλιάδων επιβατών που μετακινούνται με αυτά.
  • Ανοίγουν το δρόμο για την αύξηση των εισιτηρίων, αφού το κόστος θα μετακινηθεί στις πλάτες του συνόλου των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και το υπουργείο Μεταφορών και καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν την εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους, την ασφάλεια των ίδιων και των επιβατών. Καταλήγοντας, απαιτεί να σταματήσει κάθε προσπάθεια αύξησης των εισιτηρίων και επισημαίνει ότι ο αυταρχισμός και η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ