Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑμΕΑ
Καλύπτει το απαράδεκτο καθεστώς

Συζητήθηκε χτες η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Την παραμικρή κίνηση δεν προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να θεσπιστεί ένα θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμΕΑ) παρά τις χιλιάδες καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας της. Αυτό ήταν το πνεύμα της απάντησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας σε σχετική Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ, Βέρας Νικολαΐδου χτες στη Βουλή. Από την πλευρά της, η βουλευτής του Κόμματος απέδωσε την κυβερνητική τακτική στην προσπάθεια προώθησης του «κοινωνικού εταιρισμού».

Προφανής ήταν η προσπάθεια του υφυπουργού Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλου να αναζητήσει δικαιολογίες για τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης. Επικαλέστηκε το ότι τα καταστατικά των αναπηρικών οργανώσεων είναι «σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα» και «ελέγχονται από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη». Επίσης πρόσθεσε ότι «οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά της θέματα ακυρώνει τη βούληση των πολιτών».

«Εμείς δε λέμε, το κράτος να κανονίζει τα των συνδικαλιστικών οργανώσεων» τόνισε ανταπαντώντας η Β. Νικολαΐδου, σημειώνοντας όμως ότι «δεν μπορεί μια οργάνωση να χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό την ίδια στιγμή που κλείνουν σχολεία ειδικής αγωγής ή υπολειτουργούν». Οσον αφορά το θέμα της εγγραφής των μελών, είπε ότι εγγράφεται οποιοσδήποτε αιτηθεί ως ανάπηρος, χωρίς βεβαίωση της αναπηρίας του. Ανέφερε ενδεικτικά ότι στον Νομό Κιλκίς ψήφισαν μέσα σε 7 ώρες 1.473 ανάπηροι - ένας κάθε 29 δευτερόλεπτα! - εκλέγοντας 75 αντιπροσώπους στην ΕΣΑμΕΑ την ώρα που στη Λάρισα ή τη Μαγνησία εκλέχθηκαν 10 και 4 αντιπρόσωποι αντίστοιχα.

Η Βέρα Νικολαΐδου ζήτησε την επέκταση της ισχύουσας συνδικαλιστικής νομοθεσίας (ν.1264) στον χώρο των αναπήρων ενώ ερμηνεύοντας πολιτικά το φαινόμενο της διατήρησης αυτής της κατάστασης, σημείωσε ότι «βολεύει» αφού «θέλετε να προχωρήσετε στον κοινωνικό εταιρισμό δηλαδή να απαλλάξετε το κράτος από την ευθύνη που έχει και πρέπει να έχει απέναντι στα άτομα με αναπηρία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ