Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα στοιχεία για την ασυδοσία των εφοπλιστών

Νέα στοιχεία που μαρτυρούν την εφοπλιστική ασυδοσία σε βάρος των ναυτεργατών και την πολιτική κάλυψη που αυτή απολαμβάνει, φέρνουν στο φως τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», με καταγγελία τους προς τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ναυτεργατών που εργάζονται στα υδροπτέρυγα «ΑΝΕΜΟΣ», «ΑΙΟΛΟΣ», «ΒΑΡΔΑΡΗΣ» και στο τουριστικό «ΑΘΩΣ» της ναυτιλιακής εταιρείας «PLANET SEAWAYS», η ναυτιλιακή εταιρεία οφείλει δεδουλευμένους μισθούς καθώς στις 22-23 Νοέμβρη απέλυσε ναυτεργάτες με την υπόσχεση πως θα τους ναυτολογήσει άμεσα. Στη συνέχεια, αν και τους απασχόλησε σε εργασίες στα σκάφη, δεν τους ναυτολόγησε, με αποτέλεσμα να εργάζονται ανασφάλιστοι χωρίς μέχρι σήμερα η εταιρεία να έχει προχωρήσει σε άνοιγμα ναυτολογίου. Επιπλέον, αντί για χρήματα τους έδωσε ακάλυπτες συναλλαγματικές, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι. Ολα αυτά μάλιστα έχουν ήδη καταγγελθεί στο Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Στην καταγγελία τους τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» επισημαίνουν και σχετική καταγγελία για σοβαρό μηχανολογικό πρόβλημα (σπασμένο επιστόμιο στη δεξιά εξαγωγή θαλάσσης) στο υδροπτέρυγο «ΒΑΡΔΑΡΗΣ», με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και τον άμεσο κίνδυνο της ασφάλειας του πλοίου που βρίσκεται λιμενισμένο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Τα σωματεία απαιτούν την άμεση παρέμβαση του ΥΕΝ και των υπηρεσιών του για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων των ναυτεργατών, καθώς και την ασφάλεια του πλοίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ