Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΛΑΡΤΙΤΖΙΑΝΟ»
Πολυμέτωπη μάχη ενάντια στις απολύσεις

Ρολά κατέβασαν χτες τα τέσσερα καταστήματα της αλυσίδας σε Νίκαια, Πειραιά, Περιστέρι και Αιγάλεω

Από τη χτεσινή περιφρούρηση στο κατάστημα της Νίκαιας
Από τη χτεσινή περιφρούρηση στο κατάστημα της Νίκαιας
Σε υπόθεση όλων των εργαζομένων των καταστημάτων έτοιμου φαγητού της αλυσίδας «ΛΑΡΤΙΤΖΙΑΝΟ», αναδεικνύεται, πλέον, ο διωγμός των 5 συναδέλφων τους από το κατάστημα της αλυσίδας στη Νίκαια, που απολύθηκαν επειδή πήραν μέρος στην πανεργατική απεργία του Δεκέμβρη και διεκδίκησαν την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Με αποφάσεις των ταξικών Συνδικάτων Επισιτισμού Τουρισμού Πειραιά και Αθήνας, χτες στις 6 το απόγευμα, στο πλαίσιο στάσης εργασίας, έκλεισαν μαζί με το κατάστημα της Νίκαιας, τα καταστήματα του Πειραιά, του Αιγάλεω και του Περιστερίου. Ενώ στο πλευρό των απεργών συμπαρατάχτηκαν και άλλοι κλάδοι εργαζομένων, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Στο κατάστημα της Νίκαιας, στις 6 ακριβώς, οι απεργοί και άλλοι εργαζόμενοι έκλεισαν την είσοδο του καταστήματος με ένα τεράστιο πανό που ανέγραφε: «Πάρτε πίσω τις απολύσεις, η τρομοκρατία δε θα περάσει». Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με το νέο ιδιοκτήτη του καταστήματος - η μεταβίβαση από τον παλιό στο νέο έγινε αιφνιδιαστικά πριν από δύο βδομάδες, οπότε και ανακοινώθηκε στους 5 εργαζόμενους και η απόλυσή τους - στον οποίο έκαναν σαφές ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν μέχρι να επαναπροσληφθούν οι 5, να καταβληθούν όσα οφείλονται στους εργαζόμενους από δεδουλευμένα και να εφαρμοστεί πλήρως η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Στο πλευρό των εργαζομένων ήταν ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος και η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου. Η μαζικότητα των εργαζομένων έξω από το κατάστημα ήταν τέτοια που δύο περιπολικά της αστυνομίας τα οποία βρίσκονταν απέναντι ούτε που μετακινήθηκαν από τη θέση τους καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης. Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων εκδήλωναν και όσοι Νικαιώτες βρίσκονταν στην περιοχή.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στα καταστήματα στον Πειραιά και στο Περιστέρι. Στο Αιγάλεω, ο διευθυντής του καταστήματος με τη «βοήθεια» της αστυνομίας και τρεις «δικούς» του, προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να «σπάσουν» την απεργία. Οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό. Επί τόπου έσπευσαν εργαζόμενοι του κλάδου επισιτισμού, απεργοί από το κατάστημα της Νίκαιας και δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τσακίζοντας τον απεργοσπαστικό μηχανισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ