Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΗΡΙΔΑΝΟΣ»
Υποχρεώθηκε να επαναπροσλάβει την καμαριέρα

Καθοριστική για μια ακόμη φορά η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων. Διαμαρτυρία και στην ΙΝΦΟΤΕ

«Εφοδο» στο ξενοδοχείο, έκαναν χτες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ
«Εφοδο» στο ξενοδοχείο, έκαναν χτες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ
Τη δέσμευσή του για άμεση παρέμβαση, προκειμένου να ανακληθεί η απόλυση της καμαριέρας Φωτεινής Χάρντινα από το ξενοδοχείο «ΗΡΙΔΑΝΟΣ», έκανε πράξη χτες το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αθήνας. Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του κλάδου πραγματοποίησαν το πρωί, μια μέρα μετά την απόλυση, παράσταση διαμαρτυρίας μέσα στο ξενοδοχείο και με συνθήματα όπως «πάρτε πίσω τις απολύσεις», απαίτησαν να ανακληθεί η απόλυση της εργαζόμενης.

Μπροστά στην αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων να μην αποχωρήσουν, ο διευθυντής του ξενοδοχείου Κ. Γεροντίτης συναντήθηκε άμεσα μαζί τους και κάτω από την αγωνιστική πίεση δεσμεύτηκε για την ανάκληση της απόλυσης, καθώς και ότι άμεσα η εργαζόμενη θα ειδοποιηθεί, προκειμένου να επιστρέψει στα καθήκοντά της.

Στην ΙΝΦΟΤΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι ταξικές δυνάμεις και στην ΙΝΦΟΤΕ, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων που έγιναν πρόσφατα, ενώ ετοιμάζονται κι άλλες. Στο πλαίσιο της παράστασης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και συνδικαλιστές άλλων ταξικών σωματείων συζήτησαν με τους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων, η διοίκηση του ΟΤΕ πούλησε μια κερδοφόρα εταιρεία μαζί με τους 450 εργαζόμενους και ο νέος ιδιοκτήτης για να αυξήσει το επιχειρηματικό του κέρδος χρησιμοποιεί το νόμο για τις απολύσεις και με το 2% το μήνα απολύει τους πρώτους εννέα εργαζόμενους. Ακόμα, οι ταξικές δυνάμεις ανέδειξαν την ευθύνη των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που στήριξαν τον κατακερματισμό του ΟΤΕ σε θυγατρικές, παρέδωσαν της εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα στην εργοδοσία και σήμερα, μπροστά στην πώληση της εταιρείας και τις απολύσεις, σιωπούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ