Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΜΠΡΟΥΣ ΜΑΚ ΝΤΟΝΑΛΝΤ
Καρέ καρέ

Ενδιαφέρον πείραμα η ...πειραματική ταινία του Μπρους Μακ Ντόναλντ! Η κεντρική ηρωίδα είναι μόλις 15 χρόνων! Η οικογένειά της είναι διαλυμένη! Η ίδια σε κομμάτια. Κομμάτια που την κάνουν επιθετική!

Η επιθετικότητα αυτής της κοπέλας, η άμυνά της, κάνει το εχθρικό, έτσι κι αλλιώς, περιβάλλον ακόμα πιο εχθρικό! Οι συμμαθητές της, οι καθηγητές της, ο κόσμος ολόκληρος, είναι μια απειλή γι' αυτή. Διέξοδος το όνειρο! Το κορίτσι φτιάχνει ένα δικό του ονειρικό κόσμο και χώνεται μέσα σε αυτόν!

Κάποια μέρα αναγκάζεται να αφήσει τον ονειρικό κόσμο και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Ο μικρός της αδερφός έχει χαθεί και εκείνη αποφασίζει να τον βρει οπωσδήποτε! Μια αναζήτηση που την μπλέκει σε διάφορες άγριες περιπέτειες.

Το ενδιαφέρον αυτό θέμα ο Μπρους Μακ Ντόναλντ αποφάσισε να το γυρίσει ...πειραματικά! Χώρισε την οθόνη σε μικρότερα κάδρα, κάθε φορά ποικίλλει ο αριθμός τους, μέσα στα οποία διαδραματίζονται παράλληλες ιστορίες ή η ίδια ιστορία, αλλά από πολλές και διαφορετικές γωνιές (ματιές) ιδωμένη! Η ...πειραματική αυτή τεχνική (ούτε πειραματική είναι, ούτε πρωτότυπη, αλλά παλιά και ενδιαφέρουσα) σε πολλές στιγμές της ταινίας, και με τη βοήθεια της πολύ καλής μουσικής επένδυσης, έφερε αποτελέσματα. Δημιούργησε ένταση και συναισθήματα!

Δυστυχώς, η ταινία έκανε κατάχρηση της παραπάνω τεχνικής, με αποτέλεσμα αρκετές στιγμές να κουράζει η μονοτονία. Το κάδρο (είτε ένα είναι, είτε πολλά) θέλει προσοχή τόσο στο περιεχόμενο όσο και στους χρόνους του. Δεν είναι η ποσότητα αυτή που βγάζει τα συναισθήματα, είναι η ποιότητα.

Παίζουν: Ελεν Πέιτζ, Μαξ Μακ Κέιμπ, Αρι Κόχεν, Ερικ Μακ Μάρφι, Σλιμ Τουίγκ, Ζίε Σουούαρντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ