Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Δράση για τα προβλήματα των προσφύγων

Σειρά πρωτοβουλιών ανακοίνωσαν χτες σε συνέντευξη Τύπου η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία «Πάτρα - Μπροστά» και η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας

Την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών για την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων στην Πάτρα και την ικανοποίηση του βασικού τους αιτήματος για τον εφοδιασμό εγγράφων, με τα οποία θα μπορούν να μεταβούν στις χώρες προτίμησής τους, ανακοίνωσαν χτες σε συνέντευξη Τύπου στελέχη της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας «Πάτρα - Μπροστά» και της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει επίσης η ΝΑΣ Αχαΐας, η Δημοκρατική Συσπείρωση και το Συντονιστικό Πολιτιστικών Συλλόγων.

Στην Πάτρα - υπενθυμίζουμε - έχουν καταφύγει περισσότεροι από 2.500 πρόσφυγες, κυρίως από το Αφγανιστάν, ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς στους οποίους και παράλληλα αντιμετωπίζουν την τρομοκρατία και την καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις που επιδιώκουν την οριστική εκδίωξή τους από την Πάτρα.

Οπως σημείωσε ο Κώστας Πελετίδης, επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα - Μπροστά» και δημοτικός σύμβουλος, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα φέρουμε το θέμα τόσο στη Βουλή όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο, θα προχωρήσουμε σε διάβημα στους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, θα συναντηθούμε με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, τον Ερυθρό Σταυρό και τον Συνήγορο του Πολίτη.

Παράλληλα, καλούμε τους αρμόδιους φορείς της πόλης μας να παρέμβουν για την εξασφάλιση της υγείας των προσφύγων ενώ το Σάββατο 23 Φλεβάρη, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 μ.μ., καλούμε τον πατραϊκό λαό να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια σε ρούχα, κουβέρτες, υπνόσακους και τρόφιμα».

Από την πλευρά του ο Αντρέας Αντωνόπουλος, επισήμανε πως «η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους πρόσφυγες τους αναγκάζει να ζουν στις πλέον απάνθρωπες και άθλιες συνθήκες. Τα μέτρα δίωξης και αποκλεισμού δε λύνουν κανένα πρόβλημα. Χρειάζεται να σταματήσουν οι συλλήψεις, οι διωγμοί και οι αποκλεισμοί».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Η θέση μας είναι να δοθεί τώρα άδεια παραμονής και να διευκολυνθούν για να μεταβούν στις χώρες προτίμησής τους. Οποιος επιθυμεί πολιτικό άσυλο να του χορηγηθεί άμεσα. Επιπρόσθετα, είναι ανάγκη να δημιουργηθεί οργανωμένος χώρος υποδοχής στην Πάτρα με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, προληπτική ιατρική και υγειονομική περίθαλψη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ