Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΜΑΪΚΛ ΓΟΥΙΝΤΕΡΜΠΟΤΟΜ
A Cock and Bull Story

Ο σκηνοθέτης είχε την εμπειρία και την ικανότητα (Ο Δρόμος στο Γκουαντάναμο, Καλώς ήρθατε στο Σαράγιεβο και άλλες 11 ταινίες)!

Το κείμενο, από το αμαρτωλό και βλάσφημο μυθιστόρημα του Λόρενς Στερν «The Life and opinions of Tristram Shandy, Gentleman» (18ος αιώνας) είχε όλες τις προδιαγραφές. Οι ηθοποιοί πολύ καλοί κωμικοί χωρίς μούτες και άλλες υπερβολές! Τα ντεκόρ και τα κοστούμια, επίσης, ικανοποιητικά! Η ιδέα πρωτότυπη: μπλέξιμο του 21ου αιώνα με τον 18ο. Ολα, σχεδόν, ήταν εκεί! Τι έφταιξε και δεν πέταξε η ταινία;

Ενα κινηματογραφικό συνεργείο, σκηνοθέτης, τεχνικοί, ηθοποιοί, έχουν συγκεντρωθεί σε ένα παλάτι - ντεκόρ και γυρίζουν τη ζωή του Tristram. Οι ήρωες των δύο εποχών μπλέκονται. Πότε είναι ο εαυτός τους και πότε οι ήρωες που υποδύονται! Και όλα αυτά με πολύ «φυσικό» τρόπο! Περίπου, περίπου μόνον, με τις ταινίες του Μπάστερ Κίτον! Ή με τις καλές ταινίες εποχής Σαίξπηρ που κάνει το BBC.

Θεωρώ ότι «πιάστηκε» λάθος! Ηθελε άλλου είδους ματιά! Ηθελε και η σκηνοθεσία να ήταν ισάξια των άλλων ...τρελών παραμέτρων. Ηθελε, τέλος, νεύρο. Νεύρο που δε διέθετε η ταινία! Η ματιά της είναι πολύ κλασική! Αναμενόμενη! Δεν έκρυβε καμία έκπληξη! Δεν ξάφνιαζε!

Σίγουρα, πάντως, εκτιμάς την εξυπνάδα της ταινίας! Η οποία μπορεί να μη σε κάνει να σπαρταράς από το γέλιο. Ισως να μην σε κάνει ούτε καν να γελάσεις! Ωστόσο, με πολλή άνεση, καταφέρνει να σε φέρει σε ευθυμία! Να σε διασκεδάσει!

Παίζουν: Στιβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιντον, Ραϊμόντ Μπάρινγκ, Ντίλαν Μόραν, Κίλεϊ Χάους, Τζίλιαν Αντερσεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ