Σάββατο 22 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΝΟΡΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ διέταξε χτες ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Β. Τσιατούρας, σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων που έκαναν λόγο για χρήση ελαστικών σφαιρών από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων μικρής έκτασης, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της Αστυνομίας, η έρευνα γίνεται για «να διερευνηθεί η βασιμότητα καταγγελιών ρίψης ελαστικού βλήματος από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν μετά την ολοκλήρωση της πορείας για το Ασφαλιστικό».

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ καρδιάς με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Μάρτη στο «Ωνάσειο» σε 22χρονο ασθενή από τη Θεσσαλονίκη που έφερε μηχάνημα υποστήριξης της κυκλοφορίας («τεχνητή καρδιά») για 14 μήνες. Ο δότης, Σύρος μετανάστης ηλικίας 26 ετών, κατέληξε λόγω κρανιοεγκεφαλικού τραυματισμού, στο Νοσοκομείο Χανίων. Από το 2003 έως τώρα 32 ασθενείς έχουν υποστεί εμφύτευση «μηχανικής καρδιάς». Από αυτούς, οι 14 μεταμοσχεύτηκαν και 12 βρίσκονται στη ζωή.

ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ οι αστυνομικοί που διατίθενται για τη φρούρηση των πολιτικών, βουλευτών, δικαστικών και άλλων επισήμων προσώπων, σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών για επεξεργασία στο ΣτΕ. Σημειώνεται ότι για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπονται 50 αστυνομικοί, τέσσερα συνοδευτικά αυτοκίνητα και αντίστοιχες μοτοσικλέτες, για τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων 20 αστυνομικοί, δύο συνοδευτικά αυτοκίνητα και αντίστοιχες μοτοσικλέτες, ενώ για υπουργούς οκτώ αστυνομικοί, ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ