Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΑ'Α.-- Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν, όταν βόμβα εξερράγη σε σημείο ελέγχου στη νότια επαρχία Μαρίμπ. Η βόμβα πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο. Οι υεμενικές αρχές δεν έδωσαν καμία περαιτέρω πληροφορία. Το συγκεκριμένο σημείο ελέγχου έχει ως αποκλειστικό σκοπό τη φύλαξη των ξένων τουριστών, καθώς βρίσκεται κοντά σε αρχαιολογικό μνημείο.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Πάνω από 40 είναι οι νεκροί και τουλάχιστον 100 οι τραυματίες από τη συντριβή επιβατικού αεροσκάφους της ιδιωτικής εταιρείας «Εουα Μπόρα», που συνετρίβη λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας απογείωσης πάνω σε κατοικημένες περιοχές της πόλης της ΛΔ Κονγκό, Γκόμα. Μεταξύ των δεκάδων που επιβίωσαν ήταν ο ορθόδοξος μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής, Ιγνάτιος.

ΛΙΜΑ.-- Παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας για την άμεση απελευθέρωση επτά μελών της οργάνωσης «Μπολιβαριανό Ηπειρωτικό Συντονιστικό» - CCB, που συνελήφθησαν από τις αρχές του Περού με κατηγορίες περί «τρομοκρατίας».

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PEMEX, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του Μεξικού τα δύο Σώματα του Κογκρέσου έχουν σταματήσει τις εργασίες του για μέρες εξαιτίας της κατάληψής του από βουλευτές που αντιδρούν στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ