Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Εμπρακτη καταδίκη του νόμου - πλαισίου

Κάλεσμα για γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, πρόταση ψηφίσματος για αγωνιστικό συναγερμό και κινητοποιήσεις στις 23 Μάη σε όλη τη χώρα

Σε μαζική αποχή από τις πρυτανικές και προεδρικές εκλογές καλεί φοιτητές και σπουδαστές, καθηγητές και εργαζόμενους η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, καλώντας την πανεπιστημιακή κοινότητα να δηλώσει και με αυτόν τον τρόπο τη συνολική καταδίκη του νόμου, να μη νομιμοποιήσει την εφαρμογή του. Η ΠΚΣ καταθέτει ψήφισμα στους συλλόγους να αποφασίσουν την αποχή από τις εκλογές για τα όργανα Διοίκησης των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, όπου αυτές γίνονται.

Ακόμα, με αιτήματα αιχμής να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία 36/05 για τα ΚΕΣ, να καταργηθεί συνολικά ο νόμος - πλαίσιο, να μην εφαρμοστεί καμία ρύθμιση για «αξιολόγηση» - κατηγοριοποίηση και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά, η ΠΚΣ καλεί σε γενικές συνελεύσεις φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους. Με την πρόταση πάλης που καταθέτει στα ΔΣ και τις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, η ΠΚΣ καλεί φοιτητές και σπουδαστές «σε αγωνιστικό συναγερμό», σε κινητοποιήσεις στις 23 Μάη σε όλη τη χώρα. Καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να δυναμώσουν την αγωνιστική φωνή ενάντια στην πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - βιομηχάνων και να διατρανώσουν: «Απειθαρχία - ανυπακοή στην ΕΕ και την οδηγία 36/05. Να μην εφαρμοστεί. Μπλοκάρουμε την ίδρυση και αναγνώριση των ιδιωτικών ψευτοκολεγίων και την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας». Οπως επισημαίνει, «ο υπουργός το δήλωσε: Επόμενο βήμα είναι η οδηγία για τα ΚΕΣ που θα έρθει τις επόμενες μέρες. Η κυβέρνηση επιδιώκει την έμμεση κατάργηση του άρθρου 16. Φέρνει από το παράθυρο την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης».


Ακόμα, η ΠΚΣ καλεί όλους τους συλλόγους να ορίσουν τους αντιπροσώπους τους για τα συνέδρια της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ και να βρίσκονται όλοι οι αντιπρόσωποι των συλλόγων στην Αθήνα στις 23 Μάη, μέρα που έχει οριστεί ως εναρκτήρια των πανσπουδαστικών συνεδρίων. «Παίρνουμε στα χέρια μας την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος. Θέλουμε ένα κίνημα ζωντανό, ισχυρό, δύναμη ανατροπής ενάντια στην πολιτική των βιομηχάνων και της ΕΕ», τονίζεται στην πρόταση πάλης της ΠΚΣ.

Μπροστά και στις πρυτανικές και προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα, η ΠΚΣ καταθέτει ψήφισμα στα ΔΣ και στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, εκεί όπου προγραμματίζονται εκλογές. Καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να υπονομεύσουν την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου, να συνεχίσουν την πάλη ενάντια στα μέτρα της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης με αποχή - καταδίκη του νόμου - πλαισίου.

Για το θέμα αυτό, στη ρότα του αποπροσανατολισμού και του τυχοδιωκτισμού βαδίζουν οι παρατάξεις της ΕΑΑΚ και της ΑΡΕΝ (ΣΥΝ), που αλείφουν βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης και την επιχειρηματολογία της. Χαρακτηριστική ήταν η πρόσφατη στάση τους στην ΑΣΟΕΕ, στο ζήτημα που προέκυψε από την αντιδημοκρατική κίνηση της Πρυτανείας να «μαζέψει» τα ταμπλό των φοιτητικών παρατάξεων. Ενδεικτικό για τη στάση της ΕΑΑΚ είναι το κάλεσμα του «ΠΡΙΝ» (εφημερίδας του ΝΑΡ) να αντιμετωπιστούν οι πρυτανικές και προεδρικές εκλογές «με ένα γενικευμένο μπλακ - άουτ, με κατειλημμένες σχολές και έντονη κινηματική δραστηριότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ