Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Δημαγωγικό, δήθεν αντιπολιτευτικό δίπτυχο

Τα θέματα της ακρίβειας και του ΟΤΕ επέλεξε για να... αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση

Να συγκαλύψει την πλήρη ταύτισή του με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ στηρίζοντας τον αντιπολιτευτικό του λόγο πάνω στο δημαγωγικό «δίπτυχο» της... καταπολέμησης της ακρίβειας και της... αντίδρασής του στο ξεπούλημα του ΟΤΕ.

Την ίδια στιγμή βέβαια κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο βουλευτής Μ. Ανδρουλάκης, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν «πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ θα υλοποιήσει τη δέσμευσή του για επιστροφή του ΟΤΕ στο Δημόσιο ή αυτά είναι... άλλα λόγια να αγαπιόμαστε;», σημείωσε: «Κοιτάξτε, τα κόμματα πρέπει να έχουν σοβαρότητα. Ουδείς είπε τέτοιο πράγμα στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ απλώς θα εκτιμήσει την κατάσταση»!! Ο ίδιος επίσης χαρακτήρισε «πολύ σωστό που μετοχοποιήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ οι δημόσιες επιχειρήσεις, διότι έτσι ήρθε χρήμα μέσα άρχισαν να πιέζονται οι επιχειρήσεις αυτές από τον ανταγωνισμό και είναι κάτι καλό, από εκεί και πέρα το κράτος στην Ελλάδα πράγματι έπρεπε να διατηρήσει έναν ισχυρό δημόσιο ρυθμιστικό έλεγχο»... Ο Μ. Ανδρουλάκης επίσης ξεκαθάρισε ότι «δε σημαίνει ότι οι εξαγορές και συγχωνεύσεις είναι σκάνδαλα», και τάχτηκε υπέρ των «στρατηγικών συνεργασιών».

Την ίδια στιγμή ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριζε ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι πως «οι στρατηγικής σημασίας εταιρείες πρέπει να παραμείνουν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου και υπό ελληνικό έλεγχο». Ενα δημόσιο έλεγχο που το ΠΑΣΟΚ τον... ορίζει στη διατήρηση του 33% των μετοχών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ χτες επαναδιατύπωσε τις προτάσεις του κόμματός του που δήθεν θα... συγκρατήσουν την ακρίβεια αλλά την ίδια στιγμή τόνισε την ανάγκη να μην διαταραχτούν οι κανόνες της «ελεύθερης αγοράς»! Ο Γ. Παπακωνσταντίνου «εκτός από την αξιοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού» που κατά καιρούς ζητά το κόμμα του, αναρωτήθηκε «αν εφαρμόζονται» ή «θα εφαρμοστούν» τα «περίφημα 41 μέτρα του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Φώλια», φανερώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ εμπαίζει στον ίδιο βαθμό με την κυβέρνηση τον ελληνικό λαό υποστηρίζοντας ότι η συγκράτηση των τιμών θα έρθει μέσα από μέτρα κατά των μονοπωλίων, τα συμφέροντα των οποίων με την πολιτική τους υπηρετούν.

Μια... ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το θέμα της ακρίβειας έκανε και ο Μ. Ανδρουλάκης, ο οποίος την απέδωσε στο ότι «ο Ελληνας αγρότης είναι ηλικιωμένος, δεν επενδύει, δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις, αγοράζει πολύ ακριβά τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα, από το μαγαζί της γειτονιάς, συνεταιρισμοί δεν υπάρχουν, έχουν εξευτελιστεί τα πάντα, με τέτοια αγροτική οικονομία είναι φυσικό ότι η ροπή θα είναι πληθωριστική».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στην «αναθεωρητική διαδικασία» τη χαρακτήρισε «νεκρό γράμμα», δήλωσε ότι «πρέπει να ξεκινήσει νέα από μηδενική βάση» και κάλεσε σε «όσους με τη στάση τους, εξυπηρετούν την κυβέρνηση, να αναλογιστούν αν προσφέρουν υπηρεσία στον τόπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ