Πέμπτη 19 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Με τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, συναντήθηκε χτες, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στα γραφεία του Κόμματος στη Βουλή. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο συναντήσεων που κάνει ο αρχιεπίσκοπος με τους αρχηγούς των κομμάτων, μετά την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Μετά τη συνάντηση, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ανάμεσα στ' άλλα ότι «ανταλλάξαμε απόψεις. Ενα κόμμα, κάθε κόμμα, έχει ένα πρόγραμμα και συναντιόμαστε με το κάθε κόμμα, στο κοινό αντικείμενο που είναι ο άνθρωπος. Ιδιαίτερα, η εξυπηρέτηση του κουρασμένου, του προβληματισμένου ανθρώπου».

Από την πλευρά της η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Καταλαβαίνετε ότι το εθιμοτυπικό δεν είναι τυπικό. Σε αυτή την περίπτωση έγινε μια ουσιαστική συζήτηση, πολύ περισσότερο που ήταν και η πρώτη συνάντησή μας. Με βάση και τους προβληματισμούς του αρχιεπισκόπου, εκφράσαμε και εμείς τις θέσεις μας για ορισμένα τμήματα, ομάδες του λαού μας που υποφέρουν ιδιαίτερα, πέρα από τα γενικά προβλήματα. Για παράδειγμα και εμάς μας απασχολούν τα παιδιά που έχουν ειδικές ανάγκες, μας απασχολούν οι ηλικιωμένοι που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα, οι μοναχικοί άνθρωποι, που υποφέρουν από μακροχρόνιες ασθένειες και θέλουν ουσιαστική στήριξη και περίθαλψη.

Από τη δική μας πλευρά ως πολιτικό κόμμα απαιτούμε από την εκάστοτε κυβέρνηση, από το κράτος, να διαμορφώσει τις κοινωνικές υποδομές. Βεβαίως διαπιστώνουμε την ευαισθησία του αρχιεπισκόπου, της Εκκλησίας να συνδράμει και σε αυτόν τον τομέα. Είναι ένας τομέας καίριος και μάλιστα εμείς είμαστε σε μια περίοδο που ολοκληρώνουμε πιο σύγχρονες επεξεργασίες σε αυτά τα ζητήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ