Πέμπτη 19 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και μας δουλεύουν

Και μας δουλεύουν, γιατί την ώρα που υποστηρίζουν πως με την πολιτική τους συνέβαλαν στη «δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών» ή στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενδεικτικά αναφέρουμε πως στην 3ετία 2005-2008 που ο φόρος εισοδήματος (κυρίως των λαϊκών νοικοκυριών) αυξήθηκε κατά 31%, ο φόρος στα κέρδη των επιχειρήσεων αυξήθηκε μόλις ...3%! Εκτός από τους αυξημένους φόρους, οι εργαζόμενοι - μαζί με τα άλλα πλατιά λαϊκά στρώματα - πληρώνουν και τα σπασμένα της αυξανόμενης κερδοσκοπικής ασυδοσίας των κεφαλαιοκρατών, αγοράζοντας μήνα με το μήνα όλο και πιο ακριβά τα είδη πρώτης ανάγκης.

Τα πράγματα με την ακρίβεια, την υπερφορολόγηση και τα άλλα μεγάλα προβλήματα, που ταλανίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά, δεν μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά, αφού και οι γαλάζιοι κυβερνώντες - όπως οι πράσινοι - αρνούνται να αντιμετωπίσουν τη γενεσιουργό αιτία αυτών των προβλημάτων, που είναι ο καπιταλισμός. Κι αυτό, γιατί η μηχανή λειτουργίας του κράτους σε συνθήκες καπιταλισμού - ανεξαρτήτως αν οι αγορές είναι λιγότερο ή περισσότερο ελεγχόμενες ή απελευθερωμένες και ανεξαρτήτως αν τα μονοπώλια είναι κρατικά ή ιδιωτικά - είναι κουρδισμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να στηρίζει και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, με την αυξανόμενη εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης.

Από την άποψη αυτή, είναι πολύ εύστοχη η χτεσινή επισήμανση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα ότι «εδώ μόνο μια πολιτική ρήξης και ανατροπής μπορεί να δρομολογήσει θετικές εξελίξεις. Η ακρίβεια πρέπει να χτυπηθεί στην πηγή διαμόρφωσης του κέρδους. Και η κυβέρνηση και οι βιομήχανοι το ζήτημα αυτό δεν το αγγίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ