Πέμπτη 19 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Μαζικές κινητοποιήσεις κατά της ακρίβειας

Βέλγοι αγρότες παρατάσσουν τα τρακτέρ τους στις Βρυξέλλες

Associated Press

Βέλγοι αγρότες παρατάσσουν τα τρακτέρ τους στις Βρυξέλλες
Αποκλείστηκε χτες η πρωτεύουσα του Βελγίου, οι Βρυξέλλες, από χιλιάδες οδηγούς φορτηγών, τρακτέρ και ταξί, αγρότες, κτηνοτρόφους και γαλακτοπαραγωγούς από Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, ακόμη και από την Ισπανία, οι οποίοι διαμαρτύρονται και απαιτούν μέτρα κατά της ακρίβειας και της εκτίναξης της τιμής των καυσίμων, μία μέρα πριν από την έναρξη των διήμερων εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπου θα συζητηθεί το θέμα της αύξησης των τιμών και του πληθωρισμού.

Θορυβημένοι από τις κινητοποιήσεις, οι ιθύνοντες της ΕΕ έστειλαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που απέκλεισαν με σιδερένιους φράκτες τους δρόμους γύρω από τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ηδη, από προχθές, η αστυνομία του Βελγίου είχε εκδώσει ανακοινωθέν για την επικείμενη συγκέντρωση, καλώντας μάλιστα τους υπαλλήλους της ΕΕ να μεταβούν στις εργασίες τους με μετρό, μια και θα υπάρξουν αποκλεισμοί δρόμων.

Από τη μεριά του, ο Βέλγος πρωθυπουργός, Ιβες Λετέρμε, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των διαδηλωτών, προσπαθώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ισχυρίστηκε ότι δήθεν θα ασκήσει πίεση στην ΕΕ «για να πετύχουν οι αγρότες καλύτερες τιμές προσιτές όμως στους καταναλωτές»... Από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο δήλωσε, μεταξύ άλλων, χτες ότι η Σύνοδος Κορυφής θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για την εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου και έκανε λόγο για ένα «πακέτο επειγόντων μέτρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ