Πέμπτη 19 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απλήρωτοι οι φύλακες της Πάρνηθας!

Πριν λίγες μέρες, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ από την Πάρνηθα ανακοίνωνε ότι έχουν δοθεί 42 εκατομμύρια ευρώ για το βουνό μετά τη φωτιά. Πρόσφατα, επίσης, έγινε γνωστό από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το πόσα εκατομμύρια θα δοθούν για διαφήμιση για την προστασία των δασών. Την ίδια ώρα όμως, 29 συνολικά συμβασιούχοι στο δασαρχείο της Πάρνηθας που προσλήφθηκαν μετά τις φωτιές παραμένουν εδώ και περίπου 4 μήνες απλήρωτοι! Αγνωστο, δε, παραμένει το πότε θα πάρουν τα ψίχουλα από τους μισθούς των 700 ευρώ.

Πρόκειται για 20 εργαζόμενους των οποίων ήδη έληξαν οι συμβάσεις στις 5 Ιούνη (!) και αφορούν σε ειδικότητες όπως βιολόγοι, δασολόγοι, δασοπόνοι, εργάτες κ.ά. Των υπόλοιπων 9 η σύμβαση λήγει το Σεπτέμβρη και πρόκειται για φύλακες και ξεναγούς - επιμελητές του δρυμού, ειδικότητες ιδιαίτερα απαραίτητες για το δασαρχείο της Πάρνηθας! Οι εργαζόμενοι πήραν τελευταία φορά μισθό το Φλεβάρη. Αντιπροσωπεία τους που συναντήθηκε πρόσφατα με τον ΓΓ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκιαδά, αφού άκουσε διάφορα για προβλήματα σχετικά με τα κονδύλια, πήρε την απάντηση από το στέλεχος της κυβέρνησης ότι δε γνωρίζει πότε θα πληρωθούν!

Οπως μας κατήγγειλαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κι άλλα δασαρχεία στην Αττική. Κάπως έτσι φαίνεται πως η κυβέρνηση θέλει να μας πείσει ότι έχει πολιτική για την προστασία των δασών: Με εργαζόμενους στο δασαρχείο Πάρνηθας ομήρους και απλήρωτους που πρέπει όμως να φυλάξουν όλο το καλοκαίρι τα δάση. Κατά τα άλλα όμως, τα εκατομμύρια στους διαφημιστές και στο φορέα διαχείρισης της Πάρνηθας ρέουν άφθονα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ