Πέμπτη 19 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ
Νίκη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πιέσεις

Ανακοίνωση - χαιρετισμός για το περήφανο Ιρλανδικό «ΟΧΙ»

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), με χτεσινή ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «η νεολαία και ο λαός της Ιρλανδίας έδειξαν τη θέλησή τους να χτίσουν μια χώρα με ειρήνη, κυριαρχία και κοινωνικά δικαιώματα».

Το δημοψήφισμα αποτέλεσε ένα «ξεκάθαρο μήνυμα στους ηγέτες της ΕΕ ότι, όχι μόνο στην Ιρλανδία, αλλά και σε όλες τις άλλες χώρες, η νεολαία και ο λαός δε θέλουν τον πόλεμο και την εκμετάλλευση ούτε στο παρόν ούτε στο μέλλον τους».

«Η απόρριψη της Συνθήκης ήταν μια νίκη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πιέσεις που τίθενται στην Ιρλανδία από αυτούς που καθημερινά εργάζονται για την αύξηση των ανισοτήτων και της αδικίας, με πολέμους, πείνα, εκμετάλλευση και στερώντας τους λαούς που ζουν μέσα στα σύνορα της ΕΕ την Παιδεία, την Υγεία και τον Πολιτισμό, καθώς και σ' όσους είναι θύματα της ιμπεριαλιστικής και επιθετικής πολιτικής της ΕΕ (μαζί με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία)».

Η ΠΟΔΝ αναφερόμενη στη συνεχιζόμενη πίεση που ασκούν οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ στον ιρλανδικό λαό, απειλώντας με ακύρωση του δημοψηφίσματος, αλλά και τη διεξαγωγή νέου, σημειώνει ότι «απορρίπτει κάθε μέσο που μπορεί να παρθεί» για την ακύρωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και την προσπάθεια να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία.

Καταλήγοντας, καλεί «όλα τα μέλη και τις φίλες οργανώσεις καθώς και τη νεολαία των χωρών της ΕΕ να ξεσηκωθεί και να παλέψει ενάντια σε αυτά τα νέα αντιδημοκρατικά μέτρα και να εξασφαλίσει ότι, μετά το αποτέλεσμα του ιρλανδικού δημοψηφίσματος, η Συνθήκη να θεωρηθεί οριστικά και ολοκληρωτικά νεκρή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ