Πέμπτη 19 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ
Αναταράξεις και... μέτρα

Η πρόσφατη αποχή τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή και την ψηφοφορία επικύρωσης της Ευρωσυνθήκης, καθώς δε συμφωνούσαν με την καταψήφισή της, προκάλεσε αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποφάσισε, προς αποφυγή στο μέτρο του δυνατού παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον, τη λήψη μέτρων, με κύριο τη σύσταση κανονισμού λειτουργίας της Κ.Ο.

Χτες, μετά την κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της συντονιστικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε η σημασία της ενιαίας έκφρασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε μείζονα πολιτικά ζητήματα, για την αποτελεσματικότητα της πάλης και προς την κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε η συγκρότηση Κανονισμού Λειτουργίας το αμέσως επόμενο διάστημα».

Ούτε κρύο ούτε ζέστη, σχολίαζαν στελέχη του ΣΥΝ σχετικά με την ανακοίνωση αυτή. Εξάλλου θεωρείται δεδομένο ότι κανένας κανονισμός δεν πρόκειται να αποτρέψει την έκφραση διαφορετικών θέσεων όπου υπάρχουν. Προσπαθώντας να υποβαθμίσουν το ζήτημα σημείωναν ότι είναι γενικά καλό και επιθυμητό να επιτυγχάνεται η ενιαία έκφραση και πως σε καμία περίπτωση η απόφαση αυτή δεν αμφισβητεί το δικαίωμα κανενός, πολύ περισσότερο εκλεγμένων βουλευτών, να εκφράζουν τις απόψεις και τις θέσεις τους.

Τώρα πόσο φερέγγυο μπορεί να θεωρείται ένα κόμμα όταν ο κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να λέει τα δικά του, ε, αυτό ας το να σταθμίσει ο κάθε ψηφοφόρος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ