Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΔΗΓΟΙ
«Χαράτσι» 70 ευρώ

«Χαράτσι» 70 ευρώ για τους οδηγούς των λεωφορείων επιβάλλει η κυβέρνηση από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, ενώ από το Σεπτέμβρη του 2009 το «χαράτσι» αυτό θα επιβληθεί σε όλους τους οδηγούς φορτηγών ΔΧ και ΙΧ.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών, βάσει Κοινοτικής Οδηγίας, από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, όσοι οδηγοί αποκτούν «δίπλωμα» τέταρτης (Δ) κατηγορίας και προορίζονται να ασκήσουν το επάγγελμα του οδηγού λεωφορείου όλων των κατηγοριών ΙΧ και ΔΧ θα δίνουν επιπλέον θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις για να αποκτήσουν και Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας.

Οι εξετάσεις για την απόκτηση του πιστοποιητικού, το οποίο θα κοστίζει 70 ευρώ και θα ανανεώνεται κάθε πέντε χρόνια, θα διενεργούνται στις Διευθύνσεις Μεταφορών - Επικοινωνιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Οσοι διαθέτουν ήδη ή αποκτήσουν «δίπλωμα» Δ κατηγορίας πριν από τις 9 Σεπτέμβρη 2008, θα πρέπει να αποκτήσουν το σχετικό πιστοποιητικό μέχρι τις 9 Σεπτέμβρη 2013, ενώ από τον Σεπτέμβρη του 2009 η απόκτηση του πιστοποιητικού γίνεται υποχρεωτική και για όλους τους οδηγούς φορτηγών ΔΧ και ΙΧ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ