Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
«Οχι» στη χωματερή βιομηχανικών αποβλήτων

Στην κοινωνία συγκρούονται δύο αντιλήψεις: Από τη μια οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός, που θέλουν την πρόοδο, την ανάπτυξη της βιομηχανίας, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Από την άλλη, είναι η εργοδοσία, οι κυβερνήσεις και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που βλέπουν στο περιβάλλον μόνο το κέρδος.

Αυτά υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Χοροζάνης, δημοτικός σύμβουλος με την «Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση Ελευσίνας» και πρόεδρος του σωματείου Μετάλλου ΜΑΣΙΝ, μιλώντας χθες το απόγευμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Μάνδρας, στην οποία καλούσε το Συντονιστικό Φορέων Θριασίου, ώστε να ακυρωθούν οι καταστρεπτικές για το περιβάλλον και τους κατοίκους επιλογές βιομηχάνων και κυβερνήσεων.

Σε μια βιομηχανικά κορεσμένη περιοχή, κάτοικοι και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν ενάντια στη δημιουργία χωματερής βιομηχανικών και τοξικών αποβλήτων στο Μελετάνι Μάνδρας, αλλά και ενάντια στις επεκτάσεις των βιομηχανικών δραστηριοτήτων που δρομολογούνται στην περιοχή. Σημειώνοντας την ασυδοσία των βιομηχάνων σε όλα τα επίπεδα, για την αύξηση των κερδών τους, θύμισε ότι από την αρχή του χρόνου «θρηνούμε ήδη 6 συναδέλφους μας».

Μιλώντας ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στους δήμους του Θριασίου, Χρήστος Μανίσαλης, σημείωσε ότι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση των περιοχών - πρόσκεινται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ -στηρίζει τις επιλογές των βιομηχάνων, και ανέδειξε την ανάγκη οι φορείς και τα συνδικάτα της περιοχής να συντονιστούν και να δράσουν από κοινού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ