Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Νέα κινητοποίηση για το ΧΥΤΑ

Νέα κινητοποίηση πραγματοποίησαν, την Κυριακή, οι κάτοικοι της Λευκίμμης, στην περιοχή Μεσοράχια, όπου συνεχίζονται οι εργολαβικές εργασίες κατασκευής ΧΥΤΑ παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Μέσα και από αυτήν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, οι κάτοικοι διαμήνυσαν την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση των αγώνων. Ενώ καταδικάστηκε η στάση όλων εκείνων των εκπροσώπων της κυρίαρχης πολιτικής που βάζει στο περιθώριο την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος και προβλήθηκε το παγκερκυραϊκό αίτημα για σύγχρονη και ολοκληρωμένη επιστημονική επεξεργασία και διαχείριση των απορριμμάτων.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το χώρο κατασκευής ΧΥΤΑ και αντιπροσωπεία τους εισήλθε τελικά στο χώρο, καθώς το επέτρεψαν οι αστυνομικές δυνάμεις, υπό το βάρος της λαϊκής αγανάκτησης και κατακραυγής για την τρομοκρατική δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν το προηγούμενο διάστημα κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Οι εργασίες, όπως διαπιστώθηκε, συνεχίζονται απρόσκοπτα, παρά το γεγονός ότι όπως έχουν καταγγέλλει επανειλημμένα οι κάτοικοι - και επιβεβαιώνει ουσιαστικά το πόρισμα του ΙΓΜΕ - υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα που γειτνιάζει με το χώρο που κατασκευάζεται ο ΧΥΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ