Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δυναμική κινητοποίηση στα διόδια της Αττικής Οδού
  • Με μια δυναμική κίνηση μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια στη Μεταμόρφωση και οι οδηγοί περνούσαν χωρίς να πληρώνουν το χαράτσι
  • Μεγάλη η ανταπόκριση των οδηγών. Ενας μοτοσικλετιστής πέρασε κρατώντας τη σημαία του ΚΚΕ που είχε πάρει από τους συγκεντρωμένους

Η ώρα ήταν λίγο μετά τις 7.30 χτες το απόγευμα, όταν με μια δυναμική και αιφνιδιαστική κινητοποίηση μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια της Αττικής Οδού στο ύψος της Μεταμόρφωσης για περίπου δύο ώρες και οι οδηγοί περνούσαν χωρίς να πληρώνουν το χαράτσι των 2,7 ευρώ. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο χώρος γέμισε με κόκκινες σημαίες.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που ένας μοτοσικλετιστής πέρασε τα διόδια κρατώντας μια σημαία του ΚΚΕ, την οποία πήρε από τους διαδηλωτές. Κάποιοι άλλοι, ξαφνιασμένοι, έκλειναν το πορτοφόλι τους και έπαιρναν την προκήρυξη.

Ηταν μια ακόμα κίνηση με την οποία μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε μια επέλαση ακρίβειας που από κοινού προωθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα του ΠΑΣΟΚ χτες μαζί με το μεγάλο κεφάλαιο. Παράλληλα, ήταν κάλεσμα σε πιο δυναμικούς αγώνες στο δρόμο της ανυπακοής και της αντιπαράθεσης σε όλους όσους καταδυναστεύουν το λαό.

Με κεντρικό σύνθημα «Να καταργηθούν όλα τα διόδια τώρα», μέσα σε λίγα λεπτά οι μπάρες των διοδίων σηκώθηκαν και για περίπου δύο ώρες χιλιάδες οδηγοί πέρασαν χωρίς να πληρώνουν το δυσβάσταχτο χαράτσι. Αλλωστε, τόσο την κατασκευή, όσο και τη συντήρηση του συνόλου των οδικών αξόνων, ο λαός την έχει ήδη πληρώσει μέσω της φορολογίας.


Η κινητοποίηση αυτή ήρθε μάλιστα την περίοδο που όχι μόνο πραγματοποιήθηκαν οι αυξήσεις φωτιά (45% - 180%) στα διόδια αλλά και όταν έχουμε τις αυξήσεις «κοροϊδία» του ενός ευρώ την ημέρα για τους εργαζόμενους. «Περάστε ελεύθερα», έλεγαν οι διαδηλωτές. «Δεν έχει διόδια σήμερα!».

Την ίδια ώρα τα πανό καλούσαν τους οδηγούς να διεκδικήσουν «Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές, συγκοινωνίες» και σημείωναν «Εχεις πληρώσει για όλα - Οχι στη συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ μεγαλοκατασκευαστών». Οι οδηγοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία εξέφραζαν τη συμφωνία τους με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της κινητοποίησης, κορνάροντας και λέγοντας «έτσι πρέπει να είναι!».

«Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους, σε όλα τα πλατιά, λαϊκά στρώματα και τους καλεί να αγωνιστούμε μαζί για όλα τα προβλήματα που τους βασανίζουν», τόνισε με δήλωσή του ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος του γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ. «Η αντιλαϊκή πολιτική δεν έχει τέλος. Η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ, η ΕΕ επιχειρούν και με την αλλαγή του πολιτικού συστήματος να βαθύνουν ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή πολιτική, να αυξήσουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Είμαστε σήμερα εδώ, σε μια ακόμη διαμαρτυρία, για την κατάργηση όλων των διοδίων, για δημόσιες και φθηνές συγκοινωνίες για όλους τους εργαζόμενους. Σε αυτό το μέτωπο, καλούμε την εργατική τάξη να παλέψει μαζί μας, να αντικρούσει τις αντιλαϊκές πολιτικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ