Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα απονομής δικαιοσύνης

Δεν αντιμετωπίζει τα υπαρκτά προβλήματα της απονομής της δικαιοσύνης το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την «Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών» που από χτες συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ο εισηγητής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας τόνισε ότι ναι μεν έχει προβλήματα η απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα μας, αλλά το θέμα είναι σε ποια κατεύθυνση αυτά λύνονται. Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ και το 1994 όταν επί ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε η σχολή Δικαστών είχε διαφωνήσει με την ίδρυσή της και υπογράμμισε ότι το ζητούμενο είναι να υπάρχουν δικαστές που θα γνωρίζουν τα προβλήματα του λαού και όχι να δρουν ως τεχνοκράτες που είναι αποσπασμένοι από την κοινωνία και τα προβλήματά της. Το σημερινό νομοσχέδιο, είπε, προωθεί τη λογική του ξεκομμένου από το λαό δικαστικού και ως εκ τούτου το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμφωνήσει με τις προβλέψεις του. Ο βουλευτής κατήγγειλε ότι ολοένα και περισσότερο προωθείται η προσαρμογή και της Δικαιοσύνης στους μηχανισμούς της ΕΕ με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη δικαστική συνεργασία των χωρών - μελών και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης καθώς και μια σειρά από άλλες διατάξεις που χτυπούν τα κεκτημένα των δικαιικών αρχών που ισχύουν στη χώρα μας. Η κυβέρνηση, είπε, με το νομοσχέδιο επιδιώκει την εξοικείωση των δικαστικών στις επιταγές της ΕΕ, ενώ δε λείπουν και οι προσπάθειες ιδεολογικής χειραγώγησης των στελεχών της Δικαιοσύνης.

Υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης έκανε λόγο για εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη της Σχολής Δικαστών, ώστε αυτή «να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ελληνικής και της ευρωπαϊκής κοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ