Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΗΒΑΣ
Επικίνδυνη η παροχέτευση νερού με εξασθενές χρώμιο

Τη δημιουργία τετελεσμένου, υπέρ των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής των Οινοφύτων, είχε ως αποτέλεσμα η απόφαση του δικαστηρίου Θήβας, σύμφωνα με την οποία, δεν μπορεί να παρέχεται από το Δήμο Οινοφύτων νερό που περιέχει - σε οποιαδήποτε ποσότητα - εξασθενές χρώμιο.

Συγκεκριμένα, φορείς και κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν, ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου Οινοφύτων. Τον περασμένο Μάρτη έγινε η εκδίκασή τους και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην περιοχή Δήλεσι, η οποία δε θα καλυπτόταν από το ταχυδιυλιστήριο, που ετοίμαζε τότε ο δήμος. Η απόφαση κάνει δεκτό ότι νερό με περιεκτικότητα 1-49 μg/lt είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση. Να σημειωθεί πάνω από 50 μg/lt, είναι έτσι κι αλλιώς, βάσει νομοθεσίας, ακατάλληλο.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια απόφαση εντέλλεται ο δήμαρχος να διακόψει άμεσα την παροχέτευση νερού και να διασφαλίσει καθαρό, εγγυημένης ποιότητας νερό στους δημότες της περιοχής Δηλεσίου, εγκαθιστώντας βυτία με χωρητικότητα 200 λίτρων ανά άτομο και για 6.000 άτομα, τη μέρα. Δέχεται, δε, τη χρήση του δικτύου, μόνο για πυρόσβεση.

Στην πράξη λοιπόν, όπως μας είπε με δηλώσεις του ο Θ. Παντελόγλου, χημικός, όλο το νερό που διανέμεται σε Θήβα, Βάγια, Ωρωπό, Αυλίδα, Τανάγρα και μια σειρά άλλους δήμους που περιέχουν εξασθενές χρώμιο, υπάρχει η δυνατότητα - αν γίνουν οι αντίστοιχες προσφυγές - να διακοπεί η παροχέτευση νερού με εξασθενές χρώμιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ