Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
Στη δίνη των ιδιωτικοποιήσεων

Αύριο η παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου με πρωτοβουλία των εκλεγμένων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο ΔΣ του Σωματείου

Σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι» που επιχειρεί η κυβέρνηση καλούν τους εργαζόμενους οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο. Η παράσταση διαμαρτυρίας θα γίνει αύριο στο ΔΣ των «Αγίων Αναργύρων» στις 12 το μεσημέρι.

Με την επαναλειτουργία τους οι «Αγιοι Ανάργυροι» μετατρέπονται σε «σούπερ μάρκετ» των επιχειρηματιών υγείας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (ΑΣΕ) (Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ). «Μετά τον κυβερνητικό σχεδιασμό μετακίνησης πανεπιστημιακών κλινικών στο νοσοκομείο μας, τις μεθοδεύσεις αλλοίωσης του ογκολογικού του χαρακτήρα, τώρα η κυβέρνηση εξαγγέλλει στο πλαίσιο των Συμπράξεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας, της ενίσχυσης της εμπορευματοποίησής της, την εγκατάσταση στις νέες κτιριακές δομές του νοσοκομείου μας ιδιωτικού κέντρου μεταμόσχευσης, με τη συγχώνευση σ' αυτό και των δημόσιων κέντρων».

Το νέο νοσοκομείο, υπογραμμίζει η ΑΣΕ, βρίσκεται στη δίνη των ιδιωτικοποιήσεων που συντελούνται στην Υγεία τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για να εξασφαλίσουν κέρδη στον ιδιωτικό, αλλά και στο δημόσιο τομέα Υγείας. Μια πολιτική που στηρίζεται από το ΛΑ.Ο.Σ, αλλά και από το ΣΥΝ με τις θεωρίες του, πως μπορεί να εμπορευματοποιείται ή να συνυπάρχει ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας Υγείας και οι εργαζόμενοι να έχουν δικαιώματα.

Η ΑΣΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και να αγωνιστούν ώστε το νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο να έχει δημόσιο χαρακτήρα, χωρίς πληρωμές και χαράτσια στους ασθενείς και να λειτουργήσει με την πρόσληψη του μόνιμου απαραίτητου προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ