Σάββατο 26 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Κινητοποίηση εργαζομένων στις κοινωνικές δομές

Σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Λευκάδας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προχώρησαν, χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, διεκδικώντας δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρόνοιας και μόνιμη εργασία. Με την έμπρακτη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου που κήρυξε 24ωρη απεργία και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων έκαναν σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να περάσουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης και ΕΕ που μέσα από το πρόγραμμα «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» διατηρούν και ενισχύουν την εργασιακή ανασφάλεια, εμπορευματοποιούν την Κοινωνική Πρόνοια. Παράλληλα, δόθηκε και αγωνιστική απάντηση στην τρομοκράτηση από τη δημοτική αρχή Λευκάδας (ΝΔ) σε εργαζομένους αορίστου χρόνου (ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ) που απασχολούνται σε παιδικούς σταθμούς.

Οπως καταγγέλλει και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ο αντιδήμαρχος Σπύρος Γκόγκας υπεύθυνος της «ΔΕΚΟΠΑΛ» (δημοτική επιχείρηση) πρόβαλε το ψευδές και εκβιαστικό επιχείρημα σε εργαζόμενους που έχουν την παραπάνω εργασιακή σχέση πως εάν ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου δε θα μονιμοποιηθούν.

Η ενέργεια αυτή υποδηλώνει την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να εμποδίσει την ανάπτυξη κοινών αγώνων των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική εμπορευματοποίησης της Κοινωνικής Πρόνοιας και εργασιακής ομηρίας. Πολιτική που υλοποιεί και αποδέχεται η δημοτική αρχή καθώς διατηρεί την ομηρία των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές και τη μη ένταξή τους στο δήμο. Για φέτος, μάλιστα, αποδέχτηκε να υπολειτουργήσει μόνο το πρόγραμμα του βρεφονηπιακού σταθμού (με λιγότερα από 40 άτομα) και αυτό όταν πέρυσι συμμετείχαν συνολικά 170 παιδιά με τις αντίστοιχες αιτήσεις να φτάνουν τις 270, ενώ επιπλέον δε θα περιλαμβάνει στη νέα περίοδο τα ΚΔΕΠ - ΜΕΑ, τον παιδικό και βρεφικό σταθμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ