Σάββατο 26 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Περίσσιο θράσος των εργοδοτών

Αποχώρησε η ΟΣΝΙΕ από τον ΟΜΕΔ

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) αποχώρησε από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) μετά την προκλητική στάση των εργοδοτών να προτείνουν αυξήσεις 3,8% για τις μικρομεσαίες ιδιωτικές κλινικές, τα γηροκομεία και τις ψυχιατρικές κλινικές, 4,4% για τα διαγνωστικά κέντρα και τα μικροβιολογικά εργαστήρια και 5% για τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η ΟΣΝΙΕ καταγγέλλει το περίσσιο θράσος των εργοδοτών να απαξιώσουν πλήρως τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και να ξεκινήσουν τη συζήτηση από μηδενική βάση. «Δηλαδή ζήτησαν να απαρνηθούμε τους αγώνες και τις κατακτήσεις μας τα προηγούμενα χρόνια», επισημαίνει.

Κατά την αποχώρησή της η ΟΣΝΙΕ άφησε στο διαμεσολαβητή επιστολή με τα προκλητικά μεγέθη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων υγείας, που την προηγούμενη χρονιά έφτασαν μέχρι 1.096%! «Αυτά τα κέρδη στηρίχτηκαν στην αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας και στη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας όλων των εργαζομένων στο χώρο της ιδιωτικής υγείας», υπογραμμίζει η ΟΣΝΙΕ και τονίζει: «Θεωρούμε, λοιπόν, την πρότασή τους επιεικώς απαράδεκτη, αφού ήταν μικρότερη και από αυτόν τον ψευτοπληθωρισμό τους (4,9%), ενώ δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι στην καθημερινότητά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ