Σάββατο 26 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΖΩΝΗΣ
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους

Σήμερα και αύριο συνέχεια της κινητοποίησης και παύση εργασιών τη Δευτέρα

Αποφασισμένοι να δώσουν την κατάλληλη απάντηση σε αυτούς που τους στέλνουν στον τάφο, το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα και έχοντας στο πλευρό τους όλη την εργατική τάξη, κλιμακώνουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την τήρηση και επέκταση των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, να γυρίζουν από το μεροκάματο στα σπίτια τους σώοι και αρτιμελείς. Σήμερα και αύριο συνεχίζουν την απεργία.

Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα γίνει παύση εργασιών και συγκέντρωση στο μνημείο που έχουν στήσει μέσα στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης με το οποίο καταγγέλλουν τα εργοδοτικά εγκλήματα, ενώ την Κυριακή θα συνεδριάσουν ξανά οι διοικήσεις των σωματείων για να καθορίσουν το παραπέρα απεργιακό, αγωνιστικό πρόγραμμα.

Διεκδικούν:

  • Να δημιουργηθεί μηχανισμός επανελέγχου του «γκαζ φρι».
  • Να σταματήσει η υποβάθμιση και αποδιοργάνωση των μεικτών Επιτροπών Ελέγχου, να στελεχωθούν με επιστημονικό προσωπικό (ναυπηγούς) και υλικοτεχνικά μέσα.
  • Διορισμό του τεχνικού ασφαλείας ανά πλοίο με ευθύνη οργανικού ελέγχου των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας από λίστα του ΥΕΝ.
  • Πλήρη επάνδρωση και εξοπλισμό του Ιατρείου της Ζώνης και του Πυροσβεστικού Σταθμού.
  • Να σταματήσουν οι δικαστικές αρχές να βγάζουν «καρμπόν» απαλλακτικές αποφάσεις γι' αυτούς που παραπέμπονται για παραβιάσεις των μέτρων ασφαλείας.
  • Δημιουργία Σχολών Εκπαίδευσης και Ειδίκευσης των εργαζομένων.
  • Επαναφορά και εφαρμογή του νόμου 2642 για το Μητρώο Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ