Σάββατο 26 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η νεολαία να απαντήσει στα εργοδοτικά εγκλήματα

Με αφορμή το νέο έγκλημα της εργοδοσίας που έγινε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών εργατών, καλεί τους νέους εργαζόμενους, τη νεολαία να μετατρέψει την οργή και την αγανάκτησή της σε μαζική δράση και αγώνα, σε μαζική καταδίκη των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου». Η ανακοίνωση της ΚΝΕ επισημαίνει τα εξής:

«Το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Ζώνη, αποτελεί τμήμα του καθημερινού εγκλήματος που διαπράττεται σε βάρος της εργατικής τάξης. Η εργατική τάξη παράγει με μόχθο τον πλούτο και μια χούφτα καπιταλιστές τον καρπώνεται. Η πληρωμή; Φτώχεια, ανεργία, φονικά. Οι τόποι δουλειάς μετατρέπονται σε κρεματόρια στο βωμό του υπερκέρδους.

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να απαντήσει στα εργοδοτικά εγκλήματα, με συμπόρευση με τις ταξικές δυνάμεις, με το ΚΚΕ. Γιατί για να σταματήσουν τα φονικά στους χώρους δουλειάς, πρέπει να καταργηθούν οι δολοφόνοι: Οι καπιταλιστές.

Πρέπει να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να τσακιστεί το σύστημα που στάζει αίμα εργατών. Να πληρώσουν οι πολιτικοί εκφραστές της πλουτοκρατίας. Να μη μείνει και αυτό το έγκλημα ατιμώρητο. Να πληρώσει το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Το χτύπημα της διαδήλωσης των εργατών στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αποδεικνύει πως απέναντι στους εργάτες, η εργοδοσία έχει την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης, όπως συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, η καλύτερη τιμή στους νεκρούς της εργατικής τάξης είναι η πάλη για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης. Η πάλη για μια κοινωνία που θα κάνουν κουμάντο οι παράγωγοι του πλούτου.

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να πάρει μαζικά μέρος σε όλες τις αγωνιστικές εκδηλώσεις των εργατών της Ζώνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ