Σάββατο 26 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Πρώτη απάντηση στην επιχείρηση κατάργησης της κυριακάτικης αργίας

Πρώτη και άμεση απάντηση στην επιχειρούμενη προσπάθεια των πολυεθνικών, των μεγαλεμπόρων και της κυβέρνησης, να καταργήσουν την αργία της Κυριακής, με στόχο το χτύπημα της πλήρους και σταθερή δουλειάς, τη διεύρυνση και ενίσχυση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την εκμετάλλευση των εργαζόμενων 24 ώρες το 24ωρο, το ξεκλήρισμα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών εμπόρων, δίνουν τα ταξικά σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών, τα οποία, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, τα κλαδικά σωματεία των εμποροϋπαλλήλων και των ιδιωτικών υπαλλήλων Αθήνας και τα επιχειρησιακά σωματεία στις επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος - Ντία», «Αφοί Κωνσταντακάτου» και «Λιντλ» δηλώνουν την κάθετη αντίθεσή τους στην απελευθέρωση του ωραρίου και στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Σημειώνουν ότι η κατάργηση της Κυριακής αργίας και η εφαρμογή της εργάσιμης βδομάδας των 7 ημερών και των 65 ωρών είναι πάγιο αίτημα των πολυεθνικών και μονοπωλιακών εταιρειών. «Οι εκάστοτε κυβερνήσεις, σημειώνεται, επαναφέρουν συχνότατα το αίτημα αυτό των πολυεθνικών στην επικαιρότητα, πότε με στόχο δήθεν την καταπολέμηση της ανεργίας, πότε με στόχο δήθεν την πάταξη της ακρίβειας (πρόσφατες δηλώσεις κ. Φώλια). Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι η απελευθέρωση του ωραρίου κατήργησε θέσεις εργασίας και έφερε τις "ευκαιρίες απασχόλησης", οδήγησε στο κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έφερε τη μονοπώληση της αγοράς από το πολυεθνικό κεφάλαιο και την έκρηξη της ακρίβειας».

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους να δώσουν τη μάχη ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την απελευθέρωση του ωραρίου. Να δώσουν τη μάχη για: νομοθετική κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής, κατάργηση όλων των νόμων και διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομισθίου και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, πλήρη και σταθερή δουλειά, 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο, 1.400 κατώτερο μισθό, 1.120 σύνταξη, 1.120 επίδομα ανεργίας.

  • Κάλεσμα στους μικρομεσαίους εμπόρους να αντιδράσουν στη μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει την κυριακάτικη αργία απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου (ΕΣΑ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ